Sök Meny
Mats Ahlstedt

Mats Ahlstedt

– Kriminalromanen innehåller allt. Spänning, viljan att berätta en historia, utforskande av människans villkor. Den är en spegel av det samhälle vi lever i och ställer de viktiga frågorna om livet – och om döden. Den underhåller och oroar, väcker känslor och ger insikter som ingen annan litterär genre.

Mats Ahlstedt har ett mångårigt förflutet som journalist inom såväl dags- som fackpress och har även arbetat som copywriter. Han är numera författare på heltid och har skrivit 14 spänningsromaner. Serien om kriminalkommissarien Fatima Wallinder, född i Somalia, inleddes med "Dödsängeln" 2005 och hösten 2018 publicerades den tionde boken, "Fruktans hus". År 2015 kom första delen i en ny serie, om gärningsmannaprofileraren Ella Werner, "När inget annat återstår". Den har följts av ytterligare två romaner, "Öga för öga, tand för tand" samt "Ondskans ansikte". Våren 2019 kommer den fjärde romanen i serien om Ella Werner. Böckerna har hittills sålt i mer än 300 000 exemplar.

Mats Ahlstedt är också redaktör för en novellsamling, "Crime Götebog", författad av kursdeltagarna i kursen "Skriva deckare" hösten 2017. Novellantologin publicerades hösten 2018.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila