Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Samhällsvetenskapliga programmet
Du är här:

Det här är samhällsprogrammet

Är du intresserad av frågor som handlar om hur samhället och människorna fungerar enskilt och i samspel med varandra? På samhällsprogrammet får du en bred utbildning där du bland annat får sätta dig ini Sveriges och andra länders kultur, historia och politik samtidigt som du stärker dina språkkunskaper. Hos oss lägger du grunden för att studera vidare och jobba med det du vill, var som helst i världen.

Första året innehåller gemensamma kurser i svenska, engelska, matematik, psykologi och filosofi. I tvåan bestämmer du själv om du vill fokusera på beteendevetenskap eller samhällsvetenskap. Med beteendevetenskaplig inriktning läser du mer sociologi, psykologi samt ledarskap och organisation. Med samhällsvetenskaplig inriktning läser du mer geografi, religion, historia och samhällskunskap. Samtidigt har hela klassen gemensamma fördjupningskurser i bland annat matematik, engelska och svenska. 

Vill du veta mer exakt hur poängplanerna ser ut kan du läsa om det här

BETEENDEINRIKTNINGEN

På samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap lär du dig om hur vi människor fungerar och varför vi gör som vi gör i olika situationer och sammanhang. Samtidigt får du en bra grundkunskap om hur vårt samhälle fungerar, både lokalt och globalt.

Du som har ett intresse för människor får chansen att fördjupa dig och hittar garanterat många spännande vägar att gå. Socionom, psykolog eller polis är bara tre av många framtida jobbmöjligheter. Tar du det internationellt erkända Cambridge-certifikatet har du ytterligare en merit när du söker dig vidare.

SAMHÄLLSINRIKTNINGEN

På samhällsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap handlar mycket om varför samhällen utvecklas som de gör – både lokalt och globalt. Vi diskuterar politik, hållbarhet, media och historia och ger oss samtidigt ut i verkligheten så mycket vi kan genom samarbeten med bland annat Högskolan Väst, Trollhättans Radio, Trollhättans Stad och lokala företag.

Med den här utbildningen får du en bred teoretisk kunskapsbas som ger många framtida valmöjligheter, både när det gäller fort- satta studier och jobb. Journalist eller olika roller inom samhällsutveckling är bara två av många tänkbara yrkesinriktningar. Tar du det internationellt erkända Cambridgecertifikatet har du ytterligare ett trumfkort på handen inför framtiden.

PROGRAM

Toggle module

Här kan du ladda ner vår senaste programkatalog!

Toggle module

Vill du besöka oss?

Toggle module

Kom och skugga oss under en dag! Vår skuggningsperiod börjar efter höstlovet men du kan läsa mer här och kontakta vår SYV redan nu om du vill