Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
profilbild ekonomi
Du är här:

Det här är Ekonomiprogram

Känns det spännande och kul att syssla med ekonomi, företagande eller entreprenörskap i framtiden? Tycker du att det är intressant med samhällsfrå­gor, juridik eller resursanvändning? Tror du, precis som vi, att framtidens företagare ser hela världen som sitt arbetsfält och därmed behöver språkkunskaper och förståelse för omvärlden? Då är Ekonomiprogrammet något för dig.

I årskurs ett läser hela klassen samma kurser, till exempel matte, svenska, engelska, naturkunskap och religion. I årskurs två väljer du mellan inriktningarna juridik och ekonomi och får läsa inriktningskurser som marknadsföring och affärsjuridik.

Vill du veta exakt vad som ingår i poängplanen på ekonomiprogrammet kan du läsa om det här

EKONOMIINRIKTNINGEN

På ekonomiprogrammet med ekonomisk inriktning lär du dig hur företag fungerar, utvecklas och marknadsförs. Vi jobbar med metoder som kan lösa företags problem och tittar närmare på hur vi människor resonerar, tänker och påverkas i olika sammanhang som rör handel och ekonomi. Genom grundläggande kurser i samhällskunskap, demokrati och juridik får du en helhetsbild där även resurshantering och hållbarhet är viktiga delar.

JURIDIKINRIKTNINGEN

På ekonomiprogrammet med juridisk inriktning lär du dig hur rätts- systemets instanser fungerar, om juridikens principer och olika lag- stiftningar. Du läser om mänskliga rättigheter och internationell rätt och lär dig om hur vi människor resonerar, tänker och påverkas i olika sammanhang via kurserna i psykologi och filosofi. Självklart får du också grundläggande kunskaper i ekonomi, företagande och entreprenörskap.

PROGRAM

Toggle module

Här kan du ladda ner vår senaste programkatalog!

Toggle module

Vill du besöka oss?

Toggle module

Kom och skugga oss under en dag! Vår skuggningsperiod börjar efter höstlovet men du kan läsa mer här och kontakta vår SYV redan nu om du vill