Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Våra program
Du är här:

Våra program

Oavsett om du väljer att läsa ekonomi-, estet- eller samhällsprogrammet får du en utbildning som ger dig ett försprång till högskolan och förmågan att tänka kritiskt och förändra världen med hjälp av kunskap och vetenskap.

Samhällsvetenskapsprogrammet 

Det internationella samhällsprogrammet har funnits sedan skolan startade 2001. 2011 startade vi två inriktningar på programmet: beteende och samhällsvetenskap. Samhällsprogrammet passar dig som är intresserad av samhällsutveckling, politik, hållbar utveckling och miljörfrågor och av hur människor fungerar enskilt och i grupp. Det ger en grundläggande behörighet till högskolan, med möjlighet till att läsa Matematik 3b och Naturkunskap 2, och du får full meritpoäng för språk och engelska. 

Estetprogrammet 

Vårt estetprogram har funnit sedan 2006 och har sedan 2013 två inriktningar: design och film- och skådespeleri. Även estetprogrammet är internationellt med delar av undervisning på engelska. Estetprogrammet passar dig som är kreativ, som gillar att skapa i bild, textil eller glas och keramik eller du som gillar att stå på scen, fördjupa dig i rolltolkning och skapa med ljus och ljud. På estetprogrammet får du utbildning i digalt skapande och lär dig utveckla dina entreprenöriella sidor för framtiden. Dessutom ger vårt estetprogram grundläggande behörighet till högskolan, med möjlighet att läsa Matematik 2b och 3b, Naturkunskap 2 och få meritpoäng för språk och engelska. 

Ekonomiprogrammet

Vårt ekonomiprogram startade 2011. Innan dess kunde våra elever läsa samhällsprogrammet med ekonomifördjupning, så vi har lång erfarenhet av att utbilda ekonomielever. Vi har två inriktningar på ekonomiprogrammet, som även det är internationellt: juridik och ekonomi. Ekonomiprogrammet passar dig som är intresserad av hur samhället styrs av lagar och ekonomiska faktorer, av enptrenörskap och eget företagande och av hur vi människor fungerar utifrån det samhälle vi har idag. Det ger en grundläggande behörighet till högskolan, med möjlighet till att läsa Matematik 3b och Naturkunskap 2, och du kan få full meritpoäng för språk och engelska. 

Våra program

Toggle module

Ladda hem vår katalog

Toggle module