Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:

Poängplaner

Alla våra program ger grundläggande högskolebehörighet. Vilka kurser som ingår i din studieplan varierar beroende av vilket program och vilken inriktning inom programmet som du väljer att läsa.

ESTETPROGRAMMET

På estetprogrammet väljer du inriktning redan i årskurs 9 efterosm du börjar läsa inriktningskurser direkt från start i årskurs 1. Det innebär bild- och formkurser på ES Design och karaktärs- och gesaltningskurser på ES Film och skådespeleri. Klassen ES1 läser dock flera av sina andra kurser gemensamt genom alla tre åren.

Vill du läsa mer om vad de olika inriktningarna på ES handlar om kan du klicka här och här kan du ladda ner poängplanen för estetprogrammet och se hur de skiljer sig åt och vad som läses gemensamt: 

EKONOMIPROGRAMMET

På ekonomiprogrammet väljer du inriktning, ekonomi eller juridik, i slutet av årskurs 1. På ekonomiinriktningen läser du Matematik 3-kurs som ger behörghet till civilekonom-utbildningar på högskola och univeristet. Denna kurs är valbar för de som väljer att läsa juridik-inriktningen. 

Vill du läsa mer om vad de olika inriktningarna på EK handlar om kan du klicka här och här kan du ladda ner poängplanen för ekononomiprogrammet och se hur de skiljer sig åt och vad som läses gemensamt: 

SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET

På samhällsvetenskapsprogrammet väljer du inriktning, beteende eller samhäll, i slutet av årskurs 1. De båda inriktningarna ger exakt samma behörighet till högskolan, men vad du väljer att läsa beror på vad du är mest intresserad av att fördjupa dig i: samhällsfrågor eller människan. 

Vill du läsa mer om vad de olika inriktningarna på SA handlar om kan du klicka här och här kan du ladda ner poängplanen för samhällsprogrammet och se hur de skiljer sig åt och vad som läses gemensamt: 

SKOLINFORMATION

Toggle module

Här kan du ladda ner vår senaste programkatalog!

Toggle module

Vill du besöka oss?

Toggle module

Kom och skugga oss under en dag! Vår skuggningsperiod börjar efter höstlovet men du kan läsa mer här och kontakta vår SYV redan nu om du vill