Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
program-sida
Du är här:

SKOLINFORMATION

På vår skola finns tre olika program, som alla ger högeskolebehörighet och som alla är internationella.Oavsett vilket du väljer tror vi att vi kan ge dig tre år som kommer att utveckla dig som människa, ge dig kunskaper du drömmer om och en grund att stå för inför framtiden.

En friskola utan vinstkrav

Vårt gymnasium är en religiöst och politiskt obunden friskola, helt utan vinstintressen från aktiebolag eller andra privata ägare. Allt eventuellt överskott investeras i studieresor, lokaler, ny teknik, böcker och utbild- ningsmaterial.

En internationell miljö

Du vet kanske inte exakt vad du vill bli ännu. Men vill du plugga vidare eller jobba utomlands så kan vi ge dig en extra skjuts ut i världen. Här är den internationella atmosfären påtaglig och delar av undervisningen sker på engelska. Det kan kännas lite ovant i början, men vi lovar att du vänjer dig snabbt. Som elev hos oss kan du även kostnadsfritt läsa in och ta det internationellt erkända Cambridgecertifikatet; ett språkdiplom som öppnar ännu fler dörrar för digsom funderar på att läsa vidare eller jobba utomlands.

En skola nära universitetsvärlden

Vår skola är knuten till Göteborgs universitet, som är en av Folkuniversitetets stiftare. Vår undervisning baseras på aktuella forskningsresultat och framsteg inom universitetsvärlden.

En skola där du kan påverka 

Elevinflytande är viktigt för oss. Vi tror att den som kan påverka sin egen studiesituation blir motiverad, trivs bättre och känner sig respekterad och viktig. På vår lilla skola kan du få formellt inflytande via elev- och klassråd och vid skolkonferenser, men även genom vardagliga samtal i korridoren med dina lärare och med skolledningen. Vi vill möjliggagöra att du är med och utformar undervisningen, att du är med och anställer våra nya lärare och du har även möjlighet att engagera dig i våra olika elevföreningar, bland annat FN-elevförening, Amnesty-elevförening, dans- trivsel- och filmklubb. 

SKOLINFORMATION

Toggle module

Här kan du ladda ner vår senaste programkatalog!

Toggle module

Vill du besöka oss?

Toggle module

Kom och skugga oss under en dag! Vår skuggningsperiod börjar efter höstlovet men du kan läsa mer här och kontakta vår SYV redan nu om du vill