Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Våra fördelar

Våra fördelar
En del av universitetet Umeå universitet är en av Folkuniversitetets stiftare och skolan har därför direkt kontakt med universitetsvärlden. I vårt samarbete ingår studiebesök, gästlärare och utbyte med studenter. Bra för dig som vill läsa vidare efter gymnasiet (vilket hela 8 av 10 gör!).

Internationella kontakter & satsning på språk
Vi medverkar i utbyten och samarbetar med skolor i flera länder. Vi är med i internationella projekt och har många internationella kontakter. Skolan garanterar också att alla steg i språken kommer igång, oavsett om 1 eller 30 elever väljer en språkkurs.

Internationell praktik & utbyten
Vi ger dig verktyg för att utveckla ditt självständiga lärande och möjlighet att skaffa en internationell erfarenhet på köpet. Vi garanterar minst ett kostnadsfritt utbyte eller praktik för varje elev.

Personlig stämning och charmig skolmiljö
Tre program som hänger ihop och har utbyte med varandra, hanterbart format på skolan och  trivselskapande aktiviteter gör att man får vara den man är, finna lugnet men också har roligt tillsammans. Mysiga lokaler som är centralt belägna hjälper också till att känna peppen inför att ta sig till skolan varje dag.

Personligt utvecklande samtal
Du har kontinuerliga samtal med din mentor och dina lärare. Det ger dig mycket goda möjligheter att nå dina mål.

Engagerade & kompetenta lärare
Våra lärare är handplockade, väl utbildade och har ett brinnande engagegemang för sina ämnen och för skolans övergripande mål. Det märker du när du tex möter våra språklärare som är uppväxta med det språk de undervisar i. Bra möjlighet till kunskap om hur människor i andra länder tänker och lever.

Inflytande som gör skillnad
Hos oss finns det mycket goda möjligheter att påverka sin egen skolsituation, men också skolans
verksamhet i stort. Skolans elever är med och påverkar vilka som jobbar här, vilken skolmat vi ska ha, hur klassrummen ska se ut och hur undervisningen bedrivs.

Tematiska studier och projekt
En del av undervisningen sker i teman eller i projektform. En bra lösning om du vill utveckla förmåga att se sammanhang, utmana dig själv och ta ansvar.

Aktiv vila
Att läsa en kurs utan att behöva tänka på betyg är ettsätt att fylla på energi. Som elev hos oss tar du gratisdel av Folkuniversitetets stora utbud av estetiska kurser under kvällstid. Varför inte måla en tavla, använda händerna på drejskivan eller skaka loss i en streetdance?

Skollunch på restaurang
Skollunchen äter du på restaurang. Ett trevligt sätt att få mer energi, bättre hälsa och goda vanor.

Om skolan

Toggle module
UIG läggs ner
Vid halvårsskiftet 2019 kommer Umeå Internationella Gymnasium att läggas ner

Bristande elevunderlag gör att UIG, efter 20 års verksamhet, tyvärr måste läggas ner.

Inget intag hösten 2019

Information om intag till gymnasieutbildningar på Umeå Internationella Gymnasium hösten 2019

Toggle module
Toggle module