Du är här:
UIG läggs ner

Vid halvårsskiftet 2019 kommer Umeå Internationella Gymnasium att läggas ner

Bristande elevunderlag gör att UIG, efter 20 års verksamhet, tyvärr måste läggas ner.

Bakgrunden till nedläggningen är att skolan, trots sina utmärkta resultat, sina duktiga lärare och sitt centrala läge i Umeå inte på många år lyckats fylla sina elevplatser. Sammantaget har detta lett till stora ekonomiska underskott som accelererat under de senaste åren.

”Det är ett mycket tungt beslut konstaterar stiftelserektor Christina Ekman. Hon fortsätter med att påtala att de satsningar som gjorts för att rekrytera fler elever till skolan och som pågått under flera år, inte gett önskat resultat”.

Nedläggningen berör 46 elever som går årskurs ett och två på samhällsvetenskapligt, humanistiskt och estetiskt program, som kommer att behöva byta skola från nästa läsår. Eleverna i årskurs tre kommer att ta examen vid skolan som planerat i juni 2019.

”Beslutet är tråkigt, men vi gör nu allt vi kan för att elevernas övergång till andra skolor ska bli så bra som möjligt, säger Christina Ekman”.

Folkuniversitetet har nära dialog med Umeå kommun i processen och kommer att samarbeta för att hitta så bra lösningar som möjligt för varje enskild elev, så att alla elever på bästa möjliga sätt ska kunna slutföra sin gymnasieutbildning vid någon av kommunens skolor alternativt friskolor.

Informationsmöte för vårdnadshavare är planerat till 20 februari 2019.

För mer information kontakta:

Christina Ekman, stiftelserektor

christina.ekman@folkuniversitetet.se