Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Att våga söka rätt

Att våga söka rätt

Marcus Ibanez passerade Barcelona på väge till Berghs School of Communication. Att studera foto och spanska räddade honom från skoltröttheten och ledde honom rätt efter gymnasiet. Allt tack vare Kungstensgymnasiet.

Varför valde du Kungstensgymnasiet?
– På grund av att de hade en inriktning med foto. Jag sökte också till Kulturama, men Kungstensgymansiet var bättre, det kändes vuxnare. Dessutom var skolan mindre, vilket jag gillade. Jag valde estetiska programmet med inriktning på foto och spanska.

Vad tyckte du om skolan?
– Jättebra! Vi studerade inte bara tråkiga ämnen, som matte eller svenska utan det blev en bra balans mellan ämnena. Dessutom fick vi åka på praktik i tre veckor. Jag studerade i Barcelona, det var lyxigt!

Hur har du gått vidare efter Kungstensgymnasiet?
– Direkt efter studenten var jag ledig hela sommaren, sedan frilansade jag som fotoassistent under drygt ett år. Sedan sökte jag Berghs, där jag nu går en utbildning i grafisk design. Utbildningen tar två år och jag har gått en termin. Det är jätteroligt och jag har haft mycket användning av min utbildning inom foto och tiden som fotoassistent. Nu försöker jag lista ut vad jag vill jobba med i framtiden. Kanske blir det grafisk form, kanske film eller förpackningsdesign.

Vad har du för råd till de som ska söka in till gymnasiet?
– Jag ville göra något kul. Jag var skoltrött och hade ingen lust att bara plugga vanliga ämnen. Därför tror jag att det är viktigt att välja något man är intresserad av. Jag trodde att det skulle vara svårare att komma in än vad det var. Ett råd är att söka även det man kanske inte tror man ska komma in på, för man vet aldrig.