Du är här:
”KSG har gett mig en bra grund inom fotografi”

Julius har haft stor nytta av det han lärde sig under gymnasietiden och idag pluggar han till Visuell kommunikatör Fotograf på Fotoskolan STHLM.

– Jag valde Kungstensgymnasiet för att skolan verkade ha en lovande fotolinje. Det centrala läget och skolans charm gjorde det till det självklara valet för mig! säger Julius Bohlin.

Efter gymnasiet startade Julius ett eget företag som frilansfotograf samtidigt som han jobbade som fotoassistent i en studio. Nu studerar han på Fotoskolan STHLM för att fördjupa sina kunskaper.

Vad var bäst med att gå på det estetiska programmet på KSG?
– Det har gett mig en bra grund inom fotografi och allt som hör därtill. Retuschering, skapande av hemsida, film och förståelse för bild generellt. Det absolut bästa var lärarna som kom med spännande och givande uppgifter, som gav oss stort utrymme för personlig utveckling.

Vilken nytta har du haft av det du lärde dig på KSG?
– Jag har haft stor nytta av det jag lärt mig om bland annat studiofotografering och Photoshop, men också de bilder jag själv tagit under utbildningens gång. Det blev en start på den portfolio som jag sedan använde för att ta steget vidare i branschen.

– Kungstensgymnasiets estetiska program har alla förutsättningar för att man som ny fotograf ska kunna utvecklas rejält; Studio, nödvändiga program och lärare som ser en och pushar en i rätt riktning.

Har du något tips till de som fortfarande inte bestämt vilket program de ska välja?
– Kör bara kör! Välj fotolinjen, det är kul :)

Mer om Julius Bohlin:
www.juliusbohlin.com