Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Albin Arrling

”Ta för dig och våga forma din tid på gymnasiet”

När Albin Arrling upptäckte Kungstensgymnasiet visste han med en gång att det var skolan för honom. Våren 2012 tog han studenten från det samhällsvetenskapliga programmet med en större medvetenhet om världen och med vänner för livet. Kunskaperna i franska har han stor användning av i sitt nya liv i Montréal.

Relaterad information

Hur var det att gå på Kungstensgymnasiet?
− För mig var det en helt fantastisk upplevelse! Kombinationen av kompetenta lärare, stimulerande uppgifter och underbara klasskompisar ledde till ett klimat där jag kunde utvecklas enormt, både på ett kunskapsmässigt och personligt plan.

− Flera av lärarna lämnade ett starkt intryck på mig. De pushade mig och andra till att analysera djupare, hitta nya perspektiv och framför allt att kunna njuta av skoltiden.

Det var på gymnasiemässan som Albin fick upp ögonen för Kungstensgymnasiet. Han slogs av hur öppna och vänliga alla elever och lärare var. Efter att ha gått på skolans öppna hus bestämde han sig. Allt kändes så rätt, både lokalerna, lärarna, eleverna och pedagogiken.

Vad var det viktigaste du lärde dig under tiden på Kungstensgymnasiet?
− Bortsett från alla uppenbara kunskapsmål så lärde jag mig att vara självständig. Genom ny kunskap, att arbeta i grupp och att kunna bearbeta kritik stärktes min självständighet. Det varierade arbetssättet och förberedelserna inför det som väntar efter studenten gjorde att jag kunde ta mig an världen med en större medvetenhet.

Har du något råd till blivande elever på Kungstensgymnasiet?
− Ta för dig och våga forma din tid på gymnasiet! Det är en tid för att hitta och skapa sig själv, sina ambitioner och att få vänner för livet.

Vad har du för framtidsplaner?
− Just nu bor och jobbar jag i Montréal i Kanada, där jag planerar att stanna till årets slut. Jag trivs bäst utomlands och franskan som jag lärde mig på gymnasiet kommer väldigt väl till hands. Jag bor ju i den näst största fransktalande staden i världen! När jag kommer hem är tiden mogen för universitetet, och sen får vi se vad som händer.