Du är här:

• 2019-04-30

Fotoutställning Aesthetic

Välkommen på fotoutställning! Mellan den 6-8 maj ställer Estetiska programmets treor ut sina bilder på Popup Agency. Missa inte vernissagen den 6 maj kl 17-19. Vi ses!

• 2019-04-12

”Ett Ton Grönare” kammade hem andraplatsen för årets hållbara UF-företag

Hurra för Kungstensgymnasiets elever som tilldelades andrapris för årets hållbara UF-företag! Fyra stolta elever tog emot priset när UF, Ung Företagsamhet, hade sin prisutdelning på Dansens Hus i februari i Stockholm.

• 2019-04-12

Kungstensgymnasiet certifieras som Europaparlamentets ambassadörsskola

Under en högtidlig ceremoni med EU-minister Hans Dahlgren certifierades Kungstensgymnasiet till en av Europaparlamentets ambassadörsskolor. Skolan fick ta emot en plakett och ambassadörerna fick diplom.

• 2018-09-26

Kungstensgymnasiet startar inriktning Ekonomi juridik hösten 2019

Vi har sedan vi startade Ekonomiprogrammet fått många frågor kring varför vi inte har inriktningen ekonomi juridik. Till hösten 2019 har vi valt att öppna upp för en ytterligare en ekonomklass med just inriktningen ekonomi juridik.

• 2018-05-08

Juniorambassadörer till Europaparlamentet

Idag utnämnde Kungstensgymnasiet 14 nyfikna juniorambassadörer som ska lära sig mer om EU och europeisk parlamentarisk demokrati. I höst väntar en resa till Bryssel där de får bekanta sig ännu mer med Europaparlamentet.

• 2017-10-30

Kungstensgymnasiets lärare undervisar på gymnasiet i Århus

Cecilia Düringer och Linus Karlsson, som båda undervisar i svenska och historia på Kungstensgymnasiet, har varit i danska Århus och undervisat eleverna på Århus Statsgymnasium. Utbytet är en del av projektet Nordplus Språkprojekt.

• 2017-10-20

Lärare besöker skolor i Kina

Den 27 oktober kommer gymnasielärarna Jonas Lättman och Amie Kronblad från Kungstensgymnasiet att göra en resa till Kina. På plats kommer de att besöka tre skolor för att kunna starta utbyten med dem från och med nästa läsår.

• 2017-06-15

KSGs avgångselev Fanny Engström medverkar i ny novellsamling

En av våra avgångselever, Fanny Engström i ES14A, medverkar i novellsamlingen Stormiga känslor som ges ut av Bonnier Carlsen. Boken har tagits fram i samarbete med Berättarministeriet och samlar texter av ungdomar som bor eller går i skolan i Järva, Hagsätra och Södertälje.

• 2017-05-31

Slututställning INEFFABLE (too great to expressed in words)

Fotoutställning med sistaårseleverna på Kungstensgymnasiets estetiska program. 2 juni kl. 17:00-20:00.

• 2017-05-23

Slututställningen Unfinished Conversations

Fotoutställning med sistaårseleverna på Kungstensgymnasiets estetiska program. 30 maj-1 juni 2017. Vernissage den 30 maj kl. 17:00-20:00.

Schoolsoft

Kungstensgymnasiets julfilm