Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Kungstensgymnasiet tävlade i Europeiska ungdomsparlamentets rollspel

Kungstensgymnasiet tävlade i Europeiska ungdomsparlamentets rollspel

Den 7 och 8 november deltog fyra elever på Kungstensgymnasiet i en internationell rollspelstävling som Europeiska ungdomsparlamentet anordnade i Uppsala.

Rollspelen gjordes utifrån EU-parlamentets arbetsmodell med autentiska utskott och relevanta frågeställningar som eleverna själva fått välja. Jämställdhet, flyktingfrågor, ungdomsarbetslöshet, och bristande valdeltagande i EU-parlamentsvalet var några av frågorna som diskuterades. Rollspelen ägde rum i Uppsalas universitetslokaler.

– Arbetsspråket är antingen engelska eller franska och Kungstensgymnasiets elever valde engelska. Uttagningen av elever gjordes när vi hade ett rollspel om demokrati på skolan där elever i årskurs ett på Ekonomi- och Samhällsvetenskapliga programmen deltog, berättar Kungstensgymnasiets lärare Amie Kronblad. Hon var med som stöd under tävlingen och är supernöjd och stolt över elevernas insatser.

Totalt 100 gymnasieskolor från hela Europa deltog samt ett antal svenska skolor från östra Sverige. Från Stockholmsområdet var bland annat Enskilda Gymnasiet, Viktor Rydbergs Gymnasium på Djursholm och Franska Skolans gymnasium med och tävlade. Resultaten är inte klara än, men om Kungstensgymnasiet vinner går de vidare till den nationella tävlingen som äger rum i Stockholm i mars 2016. Tidigare år har Kungstensgymnasiets systerskola i Umeå varit med och tävlat. Då vann de både den nationella och internationella rollspelstävlingen.

Deltagarna i team Kungstensgymnasiet är: Moa Hjort, Wilma Tenggren, Hanna Weman och Lovisa Stegius. Reserver är: Jasmine Ström, Antonia Andersson och Alba Åhlander.

Fakta
EUP, Europeiska ungdomsparlamentet, (EYP, European Youth Parliament) bildades 1987 för att stödja utvecklingen av unga människor till politiskt medvetna och ansvarsfulla EU-medborgare. Detta genom att engagera och involvera dem i rollspel som syftar att lära dem ett europeiskt politiskt tänkande och främja interkulturell förståelse.

Nyhetsarkiv

Toggle module

Våra program

Toggle module

EkonomiprogrammetEkonomiprogrammet

Inriktning Ekonomi med utlandspraktik och UF. Läs mer.

SamhällsvetenskapsprogrammetSamhällsvetenskapsprogrammet

Välj mellan inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteende. Läs mer

Estetiska programmetEstetiska programmet

Välj att fördjupa dig inom Foto-Språk eller Fotografi. Läs mer. 

Film

Toggle module

Kungstensgymnasiets juniorambassadörer

Författaren och historikern David Christian berättar om begreppet Big History under sitt besök på Kungstensgymnasiet i september 2018. Se hans Ted Talk här!

Emma von Hofsten, tidigare elev på Estetiska programmet. 

Instagram

Toggle module

Hitta Hit

Toggle module

Snabbaste vägen till oss med SL