Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Hur påverkas hjärnan?

Fysiska och kulturella aktiviteter främjar lärandet

Det är inte allmänt känt att träning och kreativa aktiviteter främjar inlärningsförmågan men så är det. Rörelse är porten till inlärning säger forskarna och det har vi på Johannes Hedbergsgymnasiet tagit på allvar. Det är därför vi på vår skola har Hälsobanken. Vi vill höja elevernas välmående genom aktiviteter som skapar en bättre inlärning men även främjar hälsan. Rörelse från tidig ålder genom hela livet är viktigt eftersom det gynnar skapandet av nätverk av nervceller.

 

Forskare anser att barn som får möjlighet till rörelse under inlärningen, har lättare att tolka sinnesuttryck. Barnen som får denna möjlighet presterar även bättre i ämnen som till exempel svenska och matematik. Man har även gjort undersökningar i norska skolor som bevisar att kreativa aktiviteter har en positiv inverkan på vår inlärning. Genom att ha med dans, teater, och drama i undervisningen blev eleverna mer engagerade och presterade bättre inom alla ämnen. Eleverna fick även bättre ansvarstagande.

Vår skola

Toggle module

Aktuellt

Toggle module

Välkommen till Öppet Hus lördagen den 23/11 kl 10-13. Samhällsprogrammet finns på Trädgårdsgatan 25, Naturprogrammet på Gasverksgatan 17.

Toggle module
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Johannes Hedberggymnasiet

Trädgårdsgatan 25 (SA), Gasverksgatan 17 (NA), Box 7124
250 07 Helsingborg
042-38 56 03 (SA), 042-21 53 86 (NA)
jhg@folkuniversitetet.se