Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

NH5 - Student 2008

Namn: Emma Kvist

Avgångsår: 2008

Klass: NH5

Vad gjorde du efter studenten: Efter ett välförtjänt sommarlov började jag att studera.

Vad gör du idag?: Idag studerar jag termin 4 på Folkhälosvetenskapliga programmet med inriktning mot epidemiologi, Mälardalens Högskola. Jag har under dessa fyra terminerna även studerat företagsekonomi, nationalekonomi, entreprenörskap, statsvetenskap, juridik och psykologi.

Under hösten 2010 kommer jag att studera en termin epidemologi i Kina, och planerar därefter att ta min magisterexamen i folkhälsovetenskap/epidemologi sommaren 2011, och min kandidat i psykologi eller ekonomi hösten 2011.

Parallellt med studierna arbetar jag som personalchef på ett företag i Stockholmsregionen och planerar att lansera mitt eget företag tillsammans med en kursare våren 2011.

Tips: Ett hett tips är definitivt att engagera sig i kårlivet. Jag är ordförande för linjeföreningen för alla folkhälsovetare, vilket är en stor ära och bland de roligaste jag gjort. Att engagera sig inom kårlivet innebär ett stort nätverk, ett roligare studentliv och en god chans att påverka din studietid.

Kontakt: kvist.emma@gmail.com

/Emma Kvist, maj 2010

 

Namn: Liselott Karlsson

Klass: NH5

Avgångsår: 2008

Vad gjorde du efter studenten?: Efter studenten och en sommar i valet och kvalet bestämde jag mig för att strunta i det utbildningsval jag gjort under våren och istället chansa och söka en restplats på en annan utbildning. Lyckligtvis kom jag in och ungefär tre veckor innan terminsstart fick jag det glada beskedet att det var i Uppsala och på Civilingenjörsprogrammet i Teknisk Fysik jag skulle tillbringa de kommande fem åren! Det var vad jag trodde då i alla fall.... Efter en dryg termin och sen 11 veckor i Asien hade jag insett att det var en annan inriktning som lockade och hösten 2009 började jag Civilingenjörsprogrammet i Miljö- och Vattenteknik, även det i Uppsala, i stället.

Vad gör du idag?: Till hösten börjar jag 5:e terminen på Civilingenjörsprogrammet i Miljö- och Vattenteknik. För dig som undrar vad det innebär så läser jag tekniska kurser i bland annat ekologi, meterologi, matematik, mätteknik, mekanik, miljörätt och en massa annat!

Vid sidan om mina studier är jag engagerad i kår- och sektionsverksamhet. För mig innebär detta att jag för tillfället sitter med i programstyrelsen, programrådet och kårens fullmäktige. Dessutom är jag ordförande i en stor kommitté som ordnar en mottagning för alla nya teknologer i Uppsala.

TIps!: Mitt bästa tips till dig är att skaffa dig erfarenheter av alla de slag och ett stort kontaktnät. Om du sedan väljer att göra detta genom att studera och engagera dig i olika studentorganisationer, eller genom att jobba eller resa spelar mindre roll. Kom ihåg att en erfarenhet är något du alltid bär med dig och som du kommer har nytta och gjäde av hela livet.

Kontakt: liselott3525@gmail.com

/Liselott Karlsson, augusti 2010

 

Elevsidor

Toggle module
Toggle module
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Johannes Hedberggymnasiet

Trädgårdsgatan 25 (SA), Gasverksgatan 17 (NA), Box 7124
250 07 Helsingborg
042-38 56 03 (SA), 042-21 53 86 (NA)
jhg@folkuniversitetet.se