Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

SP8 - Student 2004

Namn: Kamariyah Mbamba

Avgångsår: 2004 JHS8:3B

Utbildning: Hösten 2004 flyttade jag till Storbritannien for att plugga en Bachelors Degree (mots. kandidatexamen) i African Studies på the School of Oriental and African Studies (SOAS), University of London. Det är lite komplicerat att förklara vad det innebär, men du pluggar språk, litteratur, musik, konst och religion, men allt med inriktning på ett visst område i Afrika och jag fokuserade på Östafrika. Jag blev klar med utbildningen på sommaren 2009 och har sedan dess arbetat på antagningen här på SOAS, samtidigt som jag pluggar japanska på distans från Högskolan i Dalarna och utbildar mig till Engelska lärare (med ett s.k. CELTA intyg). Går allting enligt planerna åker jag till Tokyo i september for att arbeta och samtidigt plugga japanska under ett år.

Bor:

Övrigt: Har nog inte några konkreta tips, förutom typ ÅK iväg och se världen! Det är det bästa du kan göra för att första andra människor bättre. Det andra är kanske plugga det du tycker om, det är ingen ide att läsa företagsekonomi om du tycker att det ar tråkigt... Kommer man från Sverige har man så många möjligheter att resa, plugga språk, plugga enstaka kurser världen över så ta tillvara på dem!

Kontakt: kamariyahmbamba@gmail.com

/April 2010

 

Elevsidor

Toggle module

Aktuellt

Toggle module

Välkommen till Öppet Hus lördagen den 23/11 kl 10-13. Samhällsprogrammet finns på Trädgårdsgatan 25, Naturprogrammet på Gasverksgatan 17.

Toggle module
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Johannes Hedberggymnasiet

Trädgårdsgatan 25 (SA), Gasverksgatan 17 (NA), Box 7124
250 07 Helsingborg
042-38 56 03 (SA), 042-21 53 86 (NA)
jhg@folkuniversitetet.se