Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

SP6 - Student 2002

Namn: Annika Hedström

Avgångsår: 2002 JHS6:3A

Utbildning: Har pluggat på Trinity College, University of Dublin, irland 2002-2003

Uppsala universitet, Statsvetenskap, 2003-2006

Bor: Norge

Övrigt:

Kontakt: annika.hedstrom@gmail.com

/April 2010

  

Namn: Johanna Dahlström

Avgångsår: 2002 JHS6:3A

Utbildning: Jag har läst på Ekonomihögskolan i Lund, med inriktning Technology Management. Väldigt bra utbildning och kombination av ekonomi och teknologi (läser både på Ekonomicentrum och Lunds Tekniska Högskola).

Bor: Grenoble i Frankrike

Övrigt:

Kontakt: johannadahlstrom@yahoo.com

/April 2010

 

Namn: Anna Brita Wahlin

Avgångsår: 2002 JHS6:3A

Utbildning: Direkt efter gymnasiet försvann jag till Spanien och studerade spanska. Hem igen och läste etnologi med inriktning antropologisk medicin. Fattade tycke för medicin och sökte in till sjuksköterskeutbildningen. Jag är nyutbildad sjuksköterska. Tog en tripp till Australien och landade i Malmö. Har nyligen sökt in till en masterutbildning i sexologi, men inväntar drömmen om att bli barnmorska en dag.

Bor:

Övrigt: Att andas är min bästa rekommendation, det är vanligt att man söker flera olika spår inom utbildningar och landar någon annanstans, det brukar ordna sig till slut och ingenting innebär panik eller ett dåligt CV. Andas och ha kul är mitt tips, speciellt under studier. Åk utomlands om du vill studera språk, får du möjlighet sök praktik utomlands/gör en utbytestermin inom din utbildning.

Det är värt att studera under gymnasiet, dina betyg kommer att betyda mycket för kommande ansökningar vid universitet/högskolor. Men det innebär inte att man inte ska ha kul, för faktum är att mina allra bästa vänner fann jag under mina gymnasieår.

Kontakt: anna_brita@hotmail.com

/April 2010

 

Namn: Lotta Andersson

Avgångsår: 2002 JHS6:3B

Utbildning: Jag är färdig SO/engelsklärare och arbetar på en högstadieskola i klippans kommun.

Bor: Helsingborg

Övrigt: Utöver att plugga har jag rest mycket tillsammans med min sambo Jonas som jag träffade under JHS-tiden! Två halvårsresor har hunnits med liksom kortare sådana.

Kontakt: lotta_j_a@hotmail.com

/April 2010

 

Namn: Hanna Gunnarsson

Avgångsår: 2002 JHS6:3B

Utbildning: Började läsa statsvetenskap och nationalekonomi i Lund, och bytte sedan till lärarutbildning i Malmö. Är utbildad högstadie- och gymnasielärare i samhällskunskap och religion

Bor: Flyttade till Lund direkt efter gymnasiet, bodde på studentkorridor länge (det bästa sättet att bo!), flyttade sedan inom Lund och bor nu i Revingeby, två mil från Lund

Övrigt: Är förtroendevald generalsekreterare på Lunds universitets studentkårer, ett fantastiskt roligt jobb. Har även varit kårordförande för en av Lunds studentkårer. Är även kommunalpolitiker i Lund. Engagera er i er utbildning och alla olika typer av föreningar som finns i studentvärlden. Var spontana, hoppa på de chanser som uppenbarar sig och hitta på saker även om ni inte tänker att det är "er grej"! Sök er till miljöer där det finns en blandning av människor med olika intressen och bakgrunder, exempelvis studentkorridorerna i universitetsstäderna, håll kontakten med folk som ni träffat och bygg nätverk inför framtiden, som både kan användas för nytta och nöje!

Kontakt: hanna.ks.gunnarsson@gmail.com

April 2010

 

 

 

Elevsidor

Toggle module

Aktuellt

Toggle module

Välkommen till Öppet Hus lördagen den 23/11 kl 10-13. Samhällsprogrammet finns på Trädgårdsgatan 25, Naturprogrammet på Gasverksgatan 17.

Toggle module
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Johannes Hedberggymnasiet

Trädgårdsgatan 25 (SA), Gasverksgatan 17 (NA), Box 7124
250 07 Helsingborg
042-38 56 03 (SA), 042-21 53 86 (NA)
jhg@folkuniversitetet.se