Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

SP13 - Student 2009

Namn: Johanna Tell

Avgångsår: 2009 JHS13:3A

Efter studenten: Först var jag inne på att plugga juridik på Uppsala universitet. Jag kom in, hade lägenhet, men ångrade mig i sista sekunden. Jag jobbade i drygt 4 månader, sen flyttade jag till New York

Bor:New York

Övrigt: Jag vet inte vad som hände den sommaren, men jag insåg att det finns så mycket mer än att plugga och jobba. Trots min plats på universitetet i Uppsala valde jag att tacka nej och åka till ett ställe där jag inte kände någon, och jag har fått vara med om så otroligt mycket! Jag avundas inte alls de som pluggar nu med tanke på hur mycket viktigt/roligt i livet som de missar. Livet är som ett stort äventyr och jag har inspirerats till så otroligt mycket mer under mitt halvår här. Jag har knutit riktigt bra kontakter för mitt framtida jobb, jag klarar språket perfekt, har en helt ny umgängeskrets osv osv. Jag har verkligen växt som person och jag har insett att jag förmodligen kommer att stanna här för alltid och läsa juridik i NYC istället för hålan norr om Stockholm.

Gör idag: Just nu är jag kvar i NYC. Jag hade turen att hamna hos en riktigt rik familj som tar med mig på kryssningar, resor etc. helt gratis! Jag jobbar heltid med att passa deras barn (ja, det är kanske inte det bästa jobbet, men det är en bra erfarenhet) och pluggar på college vid sidan av. Jag har en helt ok lön, och familjen betar dessutom för skola, mat, husrum. Helgerna spenderar jag i city på galna modellfester, collegefester, shoppingkvarter, restauranger och inneklubbar. I oktober/november ska jag resa runt hela USA (ja, t o m Hawaii) och sen kommer jag tillbaka hem till Sverige igen. Vilket jag inte ser framemot eftersom jag lever drömmen här!

Kontakt: tell_@hotmail.com

Blogg: http://jtell.blogg.se

/April 2010

Elevsidor

Toggle module

Aktuellt

Toggle module

Välkommen till Öppet Hus lördagen den 23/11 kl 10-13. Samhällsprogrammet finns på Trädgårdsgatan 25, Naturprogrammet på Gasverksgatan 17.

Toggle module
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Johannes Hedberggymnasiet

Trädgårdsgatan 25 (SA), Gasverksgatan 17 (NA), Box 7124
250 07 Helsingborg
042-38 56 03 (SA), 042-21 53 86 (NA)
jhg@folkuniversitetet.se