Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

SP10 - Student 2006

Namn: Hanna Ögren

Avgångsår: 2006 JHS10:3A

Utbildning: Pluggat franska på La Sorbonne i Paris ett halvår, men är nu på min sista termin vid Copenhagen Business School.

Bor:

Övrigt: Jag har jobbat i Spanien, Kroatien och Bulgarien som reseledare, så jag har rest runt ett halvår efter studenten. Sedan bodde jag i Paris ett halvår och efter mitt sabbatsår flyttade jag till Köpenhamn var jag bott i tre år. Bodde också ett halvår i Los Angeles då jag var på utbyte med mitt universitet.

Tips till andra JHS elever är att inte stressa - det ordnar sig till slut! Tänk nytt och våga utmana dig själv !!

Kontakt: hannaoegren@hotmail.com

/April 2010

 

Namn: Ulrika Dakouri

Avgångsår: 2006 JHS10:3A

Utbildning: Jag har pluggat 1½år på Malmö Högskola, Fred & Conflict vetenskap samt English I & II

Bor: Utanför Helsingborg

Övrigt: Direkt efter studenten åkte jag till Australien och Back-packade där i nästan ett år, definitivt något jag rekommenderar. Angående boende har jag bott på X-antal ställen i Australien. Tips att ge till JHS:are är att ta vara på det man lär sig, för det kommer faktiskt till nytta. Speciellt kurser som Svenska C, konflikt arbetet och projektarbetet. Sedan definitivt det JHS lär ut om gruppdynamik.

Kontakt: ulrika_d@yahoo.com

/April 2010

 

Namn: Dijana Tomic

Avgångsår:2006 JHS10:3B

Utbildning: För tillfället studerar jag Flervetenskapligt program i Mänskliga Rättigheter på Malmö Högskola där jag nu läser mitt sista år, magisteråret. Jag har under min utbildning varit på praktik i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina, och på utbytesstudier i Kyoto, Japan.

Bor:

Övrigt: De råd jag vill ge till er blivna högskole- universitetsstudenter är att se till att ni väljer ett program/en kurs som ni brinner för, annars kommer ni inte att avsluta era studier. Tänk inte på vilka jobbmöjligheter det kommer att finnas efter examen utan tänk på att välja ett ämne som ni tycker om, och kan tänka er att jobba med i framtiden. Men har ni inte lyckats välja något så oroa er inte för det, det kommer att komma med tiden.

Kontakt: dijanatomic@hotmail.com

/April 2010

Elevsidor

Toggle module

Aktuellt

Toggle module

Välkommen till Öppet Hus lördagen den 23/11 kl 10-13. Samhällsprogrammet finns på Trädgårdsgatan 25, Naturprogrammet på Gasverksgatan 17.

Toggle module
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Johannes Hedberggymnasiet

Trädgårdsgatan 25 (SA), Gasverksgatan 17 (NA), Box 7124
250 07 Helsingborg
042-38 56 03 (SA), 042-21 53 86 (NA)
jhg@folkuniversitetet.se