Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Studieresor Internationella Gymnasiet i Uppsala

Studieresor

Vi lever i en allt rörligare värld. Människor reser, arbetar eller studerar i allt större utsträckning i ett annat land än hemlandet. Därför tycker vi att det är viktigt att du redan under din gymnasietid har möjlighet att komma ut i världen.

Internationella Gymnasiet i Uppsala på resa i Indien 2012 Varje år bestäms vilka resmål som blir aktuella nästa gång

Du får i god tid veta vart du ska åka och hinner förbereda dig med olika studier och projekt i skolan. Vi har också resemöten där din familj får ta del av upplägget med resan.

Under höstterminen väljer eleverna i åk 2 vilken studieresa de vill göra i början av åk 3. Skolan erbjuder studieresor till Indien och Berlin, samt
språkresor till England, Frankrike, Spanien och Tyskland.

I kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering förbereder vi oss inför resan genom att jobba med frågor kring kultur, samhälle, geografi, religion och historia. Under resan pågår många diskussioner om vad vi möter och när vi är hemma återkommer vi till, och redovisar våra upplevelser i de flesta kurser, både under våren och kommande läsår. Ibland gör vi stora utställningar och "scrapbooks" som efterarbete, och några elever besöker Uppsalas grundskolor och berättar om sin resa.