Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Setare Lavasani

Setare Lavasani

Efter gymnasiet tågluffade jag först i en månad med en kompis runt Europa, framför allt östra delen. Därefter flyttade jag till Spanien, Barcelona i ett år för att jag ville lära mig att prata flytande spanska. Jag har pluggat spanska i Spanien, när jag bodde där. Försökte få tag på jobb men det var svårare än vad jag trodde. Jag har även jobbat inom hemtjänsten och just nu pluggar jag till Sjuksköterska på Röda Korsets Högskola.

Vad var den bästa erfarenheten med att resa runt i Europa och att bo i Spanien?

Hmm.. oj det var svårt.. finns så mycket.. men den bästa erfarenheten med att resa i Europa förutom att man vet vilka länder som har bra kollektivtrafik/tågtrafik, har man fått nytt perspektiv på nya kulturer och språk, men även fast man reser i Europa finns det fortfarande länder, där man inte kan exakt klä sig hur man vill som kvinna...

I Spanien var en erfarenhet hur det är att vara "invandrare" i ett annat land, då är språket det allra viktigaste, speciellt när det är majoriteten av befolkningen inte pratar engelska, så var tvungen att kunna språket för att lära känna nya vänner, samt om man skulle få bra kundservice. Sen när man hör från olika håll hur svårt det är för unga att få tag på jobb samt att många som har jobb får ganska låg lön, som bara i princip räcker till mat och hyra och lite till fritidsintressen då inser man hur bra man har det i Sverige..

Var det något du saknade från Sverige?

Jag saknade småsaker från Sverige, framför allt godis eller köttbullar eller falukorv ;)

Vad tror du att du gör om fem år?

Om fem år kommer jag förmodligen jobba som sjuksköterska, kanske till och med har hunnit fördjupa mig till operationssjuksköterska eller Akutsjuksköterska och vem vet, kanske jobbar jag till och med i Norge :)

Vad skulle du göra om du vann fem miljoner?

Jag skulle såklart resa jorden runt, skänka till välgörenhet och spara inför framtiden.

Vad vill du helst jobba med?

Jag brinner för att hjälpa andra, därför är det sjuksköterska jag vill jobba med, framför allt vill jag jobba utomlands speciellt i dom länder där människor är som mest utsatta... exempelvis efter en naturkatastrof eller krig etc.

Jag gick på Internationella Gymnasiet för att:

För att det är en mysig liten skola, där det är enkelt att få personlig kontakt med lärare och andra elever, samt att jag är väldigt intresserad av språk, även för att resa ingår i en del av undervisningen, mitt starkaste minne är resan till Indien, den mest lärorika resan jag har varit med om.