Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Sabina Bäckman

Sabina Bäckman

Jobbat och rest! Har jobbat en sommarsäsong på Korsika och en vintersäsong i Österrike som servitris. Är även sugen på en säsong i Västindien. Sen har jag jobbat hemma med olika jobb; restaurangbiträde på Arlanda, städare, fastighetsskötare och nu på en skottsk pub. Har även gjort en 3-månadersresa till Thailand, Laos, Vietnam och Kambodja, och nu är jag på en 4-månadersresa i Australien, Fiji, Nya Zealand och Thailand.

Vad var den bästa erfarenheten med att resa och bo i olika länder?

Bästa erfarenheten är absolut att man lär sig mycket om sig själv. Framför allt att man klarar av mer an man tror. Man har inte många andra an sig själv att förlita sig på när man jobbar eller reser, vilket gör att man definitivt växer som person. Samtidigt har jag insett hur lyckligt lottad man är att bo i Sverige, även om det självfallet finns mycket som är bättre i andra länder.

Var det något du saknade från Sverige?

Det jag saknade från Sverige var olika beroende på vilket land jag befann mig i, men den svenska ordningen och de svenska värderingarna kunde jag verkligen sakna ibland. Och maten! :)

Vad tror du att du gör om fem år?

Om 5 år har jag förmodligen börjat studera på universitetet. Om jag nånsin lyckas bryta mig ur mitt reseberoende det vill säga!

Vad skulle du göra om du vann fem miljoner?

Om jag vann 5 miljoner skulle jag resa jorden runt, köpa en lägenhet och skänka en massa till välgörenhet.

Vad vill du helst jobba med?

Jag vill jobba med bistånd och utveckling i u-länder, kanske på en stor organisation som tex Unicef.

Jag gick på Internationella Gymnasiet för att:

Eftersom jag, ganska uppenbart, älskar att resa och är intresserad av internationella frågor passade denna linje mig utmärkt. Sen att det var en liten, mysig och väldigt personlig skola vägde också in. Jag hade 3 riktigt bra år på Internationella.