Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Linn Lund

Linn Lund

Jag har jobbat inom äldrevården, som fastighetsskötare, sågverksarbetare, personlig assistent och nu som säkerhetskonsulent. Men mellan alla jobben har jag varit och rest - var i Österrike och en längre sväng till Kanada, var även upp på Kebnekaises topp igen. Men nu bor jag och jobbari Sandefjord i Norge. Förra terminen pluggade jag även en kurs kvalitetsteknik på Mittuniversitetet.

Jag har gått en hel del kurser inom FN samt planerat och haft en föreläsning för 8-9 klassare om FN. Jag är ungdomsansvarig i min kommun och träffar gärna ungdomar runt om i landet som arbetar med ett skolprojekt om FN eller som vill engagera sig i FN.

Vad var den bästa erfarenheten med att resa till olika länder?

Erfarenheten av olika länder är att se och lära av andra, de finns bra och dåliga saker i alla länder, men just att ta upp bra åsikter och bra lärdommar ifrån andra kulturer är något jag tycker är viktigt och något jag gör. Sedan en erfarenhet till är att klara sig själv och ta ansvar - jag reste mestadels själv i Kanada och det gjorde att jaglärde mig att klara mig själv. Det är en styrka man behöver i många jobb för att kunna utvecklas.

Var det något du saknade från Sverige?

När jag var i Kanada saknade jag inga matriella saker alls, jag hade med mig tält, trangiakök, sovsäck, liggunderlag och kläder - allt jag behövde för att ha en hyffsad bekväm resa. Saknade dock att kunna dela min resa med familjen och som alltid när man är ledsen att bara kunna krypa upp i någon näras famn och söka tröst. Men annars saknade jag inget alls, tyckte det var skönt att slippa internet telefon och sånt. Om jag ville ha det så lånade jag bara det.

Vad vill du helst jobba med?

Jag vill helst jobba med att hjälpa barn på ett eller annat sätt. Bedriva barnhem eller finnas som stöd. Vet faktiskt inte men vill hjälpa människor, och har inte riktigt kommit till insikt hur. Men är engagerad i både FN och i Miljöpartiet och hoppas kunna behålla och bygga upp mitt intresse inom båda.