Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Josefin Borglund, på studieresan till Indien

Josefin Borglund

- Tack vare förberedelserna vi fick genom IGU, kände jag mig inspirerad till att plugga vidare på universitet och jag fick ett självförtroende till att göra det. Utbildningen vi fick kring mänskliga rättigheter o.s.v. har gjort att jag vill fortsätta på den banan.

Hej Josefin! Vad har du gjort sedan du slutade gymnasiet?

- Jag började jobba direkt, vilket jag fortsatt med sedan dess. Jag har rest lite grann, pluggat lite grann, men mest jobbat. Idag studerar jag också Statskunskap A vid Uppsala universitet, samtidigt som jag jobbar extra i butik. Och så hänger jag en del på gymmet.


Vad minns du bäst från tiden på IGU?

- Studieresorna! Indien och Kebnekaise är de hittills största äventyr jag gjort i mitt liv och att få ha gjort det via min gymnasieskola känns oerhört priviligerat. Sedan minns jag ju såklart "det lilla", som att hänga i sofforna efter skoltid med lärare och kompisar. Jag tror det är väldigt unikt att kunna ha en så nära relation med lärarna som vi på IGU har haft möjlighet till.


Varför valde du IGU?

- Det var av en ren slump. Jag bodde inte i Uppsala under högstadiet och sökte till en gymnasieskola i Stockholm och så till Uppsala, där jag sedan blev antagen till IGU (vilket jag är väldigt glad för idag). Det som lockade mig mest var inriktningarnasom fanns (jag läste språk och kultur) och det faktum att skolan var väldigt liten.

 
Har du någon förebild och vad tänker du om framtiden?

- Jag har ingen konkret förebild, men alla människor jag ser upp till är förebilder för mig. Jag tänker att jag vill ha ett arbete där jag får fokusera på att reducera orättvisor i både det lilla och det stora perspektivet. Vad för slags arbete det är eller hur jag ska ta mig dit vet jag inte.

/Intervjuad i februari 2013