Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Jessica Lillthors, f d elev på Internationella Gymnasiet i Uppsala

Jessica Lillthors

Efter jag tog studenten 2009 från IGU, bestämde jag mig för att flytta till Oslo för att arbeta under ett år för att sedan åka ut på ett halvårs äventyr runt om i världen där jag besökte länder såsom Australien, Nya Zeeland, Malaysia, Singapore och Indonesien.

Min tid med resor var fantastisk, då jag fick möjlighet att träffa en massa människor från olika delar av världen och upptäcka en rad med fantastiska platser. Fick under denna tid även möjlighet att göra saker jag aldrig trodde jag skulle kunna göra såsom att hoppa bungyjump, klättra i glaciärer, hoppa fallskärm m.m. 

Jag hoppas såklart på att kunna göra en liknande resa igen i framtiden igen och jag uppmanar alla att göra något liknade efter studenten. Ett bra sätt att lära känna sig själv och veta vad man vill göra i framtiden, för när jag tog studenten så hade i alla fall jag ingen aning om vad jag ville göra i framtiden.Så efter denna tid utomlands bestämde jag mig ändå för att börja plugga.

Hösten 2011 gick flyttlasset vidare till Göteborg där jag började på ekonomprogrammet med Analytisk inriktning på Handelshögskolan i Göteborg. Ett beslut som jag heller inte ångrat! Under min tid på universitet har jag lärt känna en ny stad, nya människor och engagerat mig i flera kåraktiviteter/kårprojekt för att få ut så mycket som möjligt av min studietid. En tid som jag har sett som en av mina bästa år! 


Vad gör du idag, Jessica?

Just nu är jag inne på min femte termin på ekonomprogrammet, som jag har valt att tillbringa utomlands på NOVA School of Business and Economics i Lissabon, Portugal. Till våren är det dags för mig att flytta tillbaka till Göteborg för att läsa min sista Bachelor-termin och skriva uppsats i International Business, en inriktning inom företagsekonomi.  Valde detta som ämne på min Bachelor på grund av mitt fortfarande existerande intresse för internationellt företagande och internationella relationer. Under våren och hösten 2014 kommer jag även arbeta som sponsor ansvarig för GADDEN som är Göteborgs Handelshögskolans studentkårs största projekt som är en arbetsmarknadsmässa där ekonom studenter får chansen att träffa över 100 företag och dess representanter under 2 dagar för att knyta kontakter för framtiden. Något som jag ser väldigt mycket fram emot och kommer leda till flera nyttiga kunskaper och nya utmaningar!    


Vad minns du bäst från tiden på IGU?

Det jag minns bäst med IGU var att den lilla skolan gjorde att man fick bra sammanhållning bland eleverna både i och över klasserna, att lärarna alltid var uppmärksamma på alla elever och mycket kompetenta i sina specifika ämnen. Att man även fick uppleva undervisning på ett helt nytt sätt genom både resor, studiebesök, teater, film, externa föreläsare m.m som gjorde att studierna var mer intressanta och fick ett verklighetsperspektiv.

Resan till Indien och EU-parlamentet i Strasbourg är förstås också något jag minns väl som en av de bästa upplevelserna under studietiden och som jag än idag ser som en av mina mest intressanta och bästa resor. Att jag även fick chansen av IGU att  se mitt slutliga projektarbete i årskurs 3 som var ett arrangerat besök på en amerikansk high school  genom att resa med eleverna i årskurs 2 som skulle åka till New York, är något som jag minns med glädje från min studietid på IGU. 

Jag valde IGU främst för att jag alltid haft ett stort intresse för resor och andra kulturer och alltid haft tanken att jag vill arbeta inom ett internationellt företag/organisation eller arbeta utomlands och då tyckte jag beskrivningen av av ett gymnasium som hade en internationell profil skulle passa mig perfekt! Att IGU också gav mig chansen att åka till Indien som alltid hade varit ett drömresmål gjorde att gymnasiet valet var ganska enkelt!   

Vad har sporrat dig till att välja det du gör idag?

Det som har gjort att jag valt att plugga ekonomprogrammet är främst för dess bredd av olika inriktningar som utbildningen ger och vilka chanser det ger att arbeta inom internationella företag och utomlands som är mitt stora mål. Och att jag har ett stort intresse för ekonomi och dess inverkan på länder, politik och människor.  


Har du någon förebild?

Jag har ingen speciell förebild utan blir inspirerad av alla människor jag träffar runt omkring mig som har drömmar och mål och som ständigt försöker komma närmare sina mål! Även människor som vågar ta risker och söka utmaningar, den enkla vägen är inte alltid den bästa. Sådana människor inspirerar mig!  

Och till sist vad har du för framtidsplaner?

I framtiden hoppas jag att jag kommer kunna fullfölja en masterexamen i företagsekonomi och därefter få möjligheten att arbeta utomlands eller inom ett internationellt företag där jag får resa mycket inom arbetet och skapa relationer med kunder och leverantörer runt om i världen. 
Jag hoppas också att jag fortsätter att ta risker och tar de chanser som dyker upp längs vägen,för det är detta som har gjort att jag kommit dit jag kommit idag så varför ändra på det i framtiden? 

/Intervjuad i december 2013

Jessicas tips för blivande  gymnasieelever:

1. Ta alla chanser i livet du får! IGU är en bra skola där du samlar på dig bra kunskaper och färdigheter för framtiden! Lärarna är pedagogiska och du kommer lära dig under tiden på IGU att plugga kan vara kul! Ifall du har ett intresse att uppleva nya kulturer, lära dig mer om dessa och alltid har haft ett litet större perspektiv på allt du gör och stora drömmar kommer IGU passa dig, de ger en bra grund att bygga vidare dina idéer.  


2. Jag hoppas att jag har kunnat inspirera er till att fortsätta era studier och att det är viktigt att sätta upp egna mål var man vill komma i livet men även vara öppen av förändringar av dessa mål. Mitt favorit citat är : "Livet blir aldrig riktigt som man tänkt sig" och detta är något positivt för då vet man att man tagit de chanser man fått under livets gång.

3. Sist men inte minst vill jag uppmana er till att njuta av er studietid på gymnasiet! Låter klyschigt, men är sant! Denna tid kommer inte komma tillbaka, så tro på mina ord annars kommer du garanterat ångra dig i framtiden!

MVH,
Jessica Lillthors.