Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Hanna Bengtsson

Hanna Bengtsson

Hallå där, jag heter Hanna och studerade på denna spännande skola under åren 2005-2008. Det var en händelserik tid som jag delade med en härlig klass och inte minst med en härlig skola. Jag lärde mig en massa saker och dessutom fick jag resa till New York, Strasbourgh och bestiga Kebnekaise. Min gymnasietid var toppen med andra ord.

Plus att jag insåg värdet av riktigt engagerade lärare som stimulerade mig mentalt och gjorde skolämnena intressanta, utan dem hade jag aldrig uppnått en del fina betyg och fått ett sådant kunskapsbehov.

Idag bor jag i Italien, i huvudstaden Rom. Intresset för italienska väcktes under mitt andra år i gymnasiet då jag lärde mig grunderna i detta vackra språk med en lärare som hette Entela. Sedan dess har jag älskat italienska och lusten att åka till Italien ökade när jag efter studenten åkte till Rom på en weekend. Numera studerar jag italienska på en språkskola i centrala Rom och lever ett liv fyllt av pasta, pizza och vin. I början var det svårt att komma in i en ny kultur och ett annat sätt att leva men nu funderar jag till och med på att i framtiden flytta hit.

Det som var bäst med Internationella när jag gick där var alla lärare, den bohemiska atmosfär som hägrade på skolan, gitarren, pianot och kulturdagarna, våra roliga gemensamma arbeten mellan ämnena och såklart alla resor! Jag tyckte mycket om idrotten som ägde rum på ett riktigt gym med en hel massa olika pass. Jag tror jag fick upp ögonen för mitt eget liv under denna tid, en egen vilja föddes som under tonåren bara varit bångstyrighet, ett självförtroende som hjälpt mig komma dit jag är nu.