Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Emil Olsenmyr, student på Internationella Gymnasiet 2009

Emil Olsenmyr

- Jag tog min examen i medie- och kommunikationsvetenskap samt professionell svenska i somras och har nu hoppat ut i arbetslivet. Idag arbetar jag som kommunikatör på en webbfirma i Uppsala och skriver det mesta på webben, externt och internt. Eftersom jag gillar språk och teknik är jag glad att kunna kombineramina storaintressen i jobbet. Men jag extraknäcker även som skribent för Uppsala basket vilket jag tycker är jättekul eftersom jag älskar sport i alla dess former.

Hej Emil! Vad har du gjort sedan du slutade gymnasiet?

Efter studenten hoppade jag direkt på universitetsstudier vid Stockholms Universitet inom kommunikation. Jag träffade rätt direkt, vilket jag är väldigt glad för. Efter att ha pluggat i ett halvår tog jag dock ett år till att jobba och verkligen känna efter vad jag ville göra innan jag återvände till Uppsala för att slutföra mina studier.

Det blev en underbar upplevelse i Uppsalas studentliv med korridor, studentföreningar och vänner för livet. Under studenttiden har jag även försökt trycka in en hel del resor, men det har inte blivit någon långkörare än. Jag tog min examen i medie- och kommunikationsvetenskap samt professionell svenska i somras och har nu hoppat ut i arbetslivet.

Vad minns du bäst från tiden på IGU?

Det är svårt att inte nämna Indienresan när man pratar om tiden på IGU. Givetvis var det en höjdpunkt, men jag tycker det man minns bäst var den gemytliga stämningen i skolan generellt mellan lärare och elever. Ända tills Roberto kom och ropade ”A trabajar” förstås.

Jag valde faktiskt inte IGU i första läget. Jag började på en annan gymnasieskola där jag direkt kände att jag hamnat fel. Som tur var kunde IGU välkomna mig med väldigt kort varsel och jag trivdes direkt. I efterhand borde jag ha valt Internationella redan från början.

Har du någon förebild?

Givetvis har jag många förebilder, både akademiska, världsliga och sportsliga, men om jag ska välja någon så får det bli Dalai Lama. Finns få människor som kan uttrycka sig med så få ord, men ändå träffa helt rätt varje gång.

Vad tänker du om framtiden?

I framtiden vill jag avancera och hitta ett arbete där jag kan utvecklas och trivas en längre tid. Om jag dessutom får ut och resa och uppleva världen för vad den egentligen är så är det en stor bonus som jag kommer att sträva efter.

/Intervjuad december 2013