Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Cristian Marrero Ericson

Cristian Marrero Ericson

Idag studerar jag sista terminen på Lärarprogrammet i Uppsala, med inriktning Spanska och Idrottoch hälsa för gymnasiet. Jag fick nog idén att bli lärare redan på gymnasiet, då min lärare Helena Spännar sa: "Cristian, du skulle bli en utmärkt lärare."

Cristian, vad minns du bäst från tiden på IGU?

- Atmosfären. Eftersom skolan är förhållandevis liten skapar den en känsla av gemenskap, där ens röst hörs och tas hänsyn till. Jag sökte mig till Internationella Gymnasiet just eftersom skolan är mindre än andra gymnasieskolor, men också för att det erbjöds (antar att den fortfarande erbjuder) ett program som var väl förberedande inför vidare studier på hög nivå. Skolans profilering får jag heller inte missa att nämna och det var en bidragande faktor till mitt val, det vill säga: fokus på omvärlden!

Vad har du gjort efter gymnasiet?

- Jag har i princip studerat på universitet fram till nu, med undantag för hösten 2007 då jag jobbade och funderade på vad jag skulle söka in på för program, samt vårterminen 2011, då jag undervisade i moderna språk spanska (år 5-9) i en Reggio Emilia-inspirerad grundskola.

- Jag började studera på Ekonomprogrammet i Uppsala, men även om det i mångt och mycket var intressant visade sig det inte vara något som jag trivdes med. Under sommaren 2008 började tanken på läraryrket ta över, dels för att jag är halvspanjor och det spanska språket ligger mig nära om hjärtat och dels för idrott och hälsa är områden som jag värderar högt i livet. Jag får heller inte glömma att Helena Spännar vid ett betygsamtal i religion B sa till mig: "Cristian, du skulle bli en utmärkt lärare" (jag vet inte riktigt om hon kommer ihåg det) vilket också har bidragit till mitt val och det visar sig att jag verkligen trivs med det!

Har du någon förebild?

- Ingen speciell, men människor som är positiva och ser möjligheter i utmaningar är sådana jag inspireras av.

Och vad tänker du om framtiden?

- Det jag nu har i huvudet är att jag ska blir klar med utbildningen och sedan sprida glädje till mina framtida elever! Det finns nog inte så mycket plats för något annat ;)

/Intervjuad i februari 2013