Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Andreas Wennberg

Andreas Wennberg

Mitt namn är Andreas Wennberg, mina klasskompisar och jag tog studenten från Internationella Gymnasiet i Uppsala år 2006. För närvarande befinner jag mig i Saskatoon, Kanada. Jag deltar i ett utbytesprogram där studenter från olika nordliga universitet byter studieplatser med varandra. Den här terminen studerar jag nationalekonomi vilket är mitt biämne i min ekonomie kandidatexamen som jag kommer vara färdig med i höst.

Det finns stora likheter mellan Kanada och Sverige, Både vad det gäller klimat och miljö. Kanada är dock ännu mer glesbefolkat än Sverige vilket märks ute på motorvägarna. På en åtta timmars bilresa rakt västerut mot Calgary passerar man två mindre orter, man får helt enkelt se till att ha en del bensin i tanken så att man inte blir stående.

Från min tid på Internationella Gymnasiet bär jag med mig massor erfarenheter och kunskap som jag har användning för varje dag. Något jag är speciellt tacksam över är hur min kommunikativa förmåga förbättrades under mina tre år på skolan. Även om jag inte varje dag pratar de fyra språken jag läste på gymnasiet så har jag en bred bas att stå på när det kommer till att lära mig nya språk eller utveckla de jag redan kan. Oavsett vad man gör i livet så tror jag att en stark kommunikativ förmåga är en stor tillgång. Det är bra att öva sig i att tala framför folk och skriva uppsatser under gymnasietiden, för på universitet eller i arbetslivet förväntas man kunna det.

Slutligen så måste jag säga att vår resa till Costa Rica var otrolig. Det är ett privilegium att sitta i shorts och t-shirt i ett klassrum utan väggar i tjugofem plusgrader för att sedan glida ner till stranden och ta sig ett dopp. Förutom det underbara vädret och miljöerna så fick vi se hur personer valt att bosätta sig mitt ute i djungeln med målet att ha en så hållbar livsstil som möjligt. Vi fick träffa personer som verkligen hade ett brinnande engagemang vilket resulterade i endel häftiga lösningar. Som att deras buss gick att tanka med använd olja från fritöser. Väl ute på vägarna erbjöd de sig att tömma den för restaurangerna värdelösa oljan i tanken på deras buss. Restaurangerna blev av med oljan som redan var förbrukad i deras ögon och våra vänner kunde åka en bit till med sin buss!