Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Internationella Gymnasiet i Uppsala, gamla elever berättar

Alumni

Gymnasietiden präglar oss på många sätt. Vi får nya vänner, ny kunskap och lärarkontakter som betyder mycket för oss hela livet. Många av våra gamla elever kommer på besök för att berätta vad somhänt sen sist. Det tycker vi om!

 • "Det här kommer bli de bästa åren i ditt liv!" - Bahar Omar

  Bahar Omar gick ut Samhällsvetenskapsprogrammet år 2016 och kom till skolan för en trevlig pratstund. Läs vad hon har att berätta om sina tre år på Internationella gymnasiet.

 • "Lär dig något för att du vill kunna det" - Malin Hedenskog

  Läs intervjun med vår före detta elev Malin Hedenskog, som berättar om sin tid på gymnasiet och hur det påverkat henne senare i livet.

 • Jessica Lillthors

  Efter jag tog studenten 2009 från IGU, bestämde jag mig för att flytta till Oslo för att arbeta under ett år för att sedan åka ut på ett halvårs äventyr runt om i världen där jag besökte länder såsom Australien, Nya Zeeland, Malaysia, Singapore och Indonesien.

 • Elin Persson

  - Idag har jag en halv termin kvar på språkvetarprogrammet. Just nu läser jag Freds- och konfliktkunskap som är mitt biområde. Kursen går på distans så jag pluggar mest hemifrån. Parallellt med studierna arbetar jag som konståkningstränare i Uppsala. Jag har alltid tyckt att det har varit roligt att studera och att lära mig. Att jag skulle hålla på mycket med språk är väl något som har blivit mer självklart allt eftersom. Smak för freds- och konfliktkunskap fick jag nog tack vare att vi fick en inblick i ämnet på gymnasiet.

 • Emil Olsenmyr

  - Jag tog min examen i medie- och kommunikationsvetenskap samt professionell svenska i somras och har nu hoppat ut i arbetslivet. Idag arbetar jag som kommunikatör på en webbfirma i Uppsala och skriver det mesta på webben, externt och internt. Eftersom jag gillar språk och teknik är jag glad att kunna kombineramina storaintressen i jobbet. Men jag extraknäcker även som skribent för Uppsala basket vilket jag tycker är jättekul eftersom jag älskar sport i alla dess former.

 • Ellinor Fasth

  - Medan jag fortfarandegick på gymnasiet visste jag med säkerhet att jag ville plugga vidare, men problemet var bara att jag inte visste vad jag ville studera. Jag är halvtaiwanes så då tänkte jag: varför inte åka till Kina och lära mig ett språk som jag redan kunde lite av.

 • Josefin Borglund

  - Tack vare förberedelserna vi fick genom IGU, kände jag mig inspirerad till att plugga vidare på universitet och jag fick ett självförtroende till att göra det. Utbildningen vi fick kring mänskliga rättigheter o.s.v. har gjort att jag vill fortsätta på den banan.

 • Cristian Marrero Ericson

  Idag studerar jag sista terminen på Lärarprogrammet i Uppsala, med inriktning Spanska och Idrottoch hälsa för gymnasiet. Jag fick nog idén att bli lärare redan på gymnasiet, då min lärare Helena Spännar sa: "Cristian, du skulle bli en utmärkt lärare."

 • Andreas Wennberg

  Mitt namn är Andreas Wennberg, mina klasskompisar och jag tog studenten från Internationella Gymnasiet i Uppsala år 2006. För närvarande befinner jag mig i Saskatoon, Kanada. Jag deltar i ett utbytesprogram där studenter från olika nordliga universitet byter studieplatser med varandra. Den här terminen studerar jag nationalekonomi vilket är mitt biämne i min ekonomie kandidatexamen som jag kommer vara färdig med i höst.

 • Linn Lund

  Jag har jobbat inom äldrevården, som fastighetsskötare, sågverksarbetare, personlig assistent och nu som säkerhetskonsulent. Men mellan alla jobben har jag varit och rest - var i Österrike och en längre sväng till Kanada, var även upp på Kebnekaises topp igen. Men nu bor jag och jobbari Sandefjord i Norge. Förra terminen pluggade jag även en kurs kvalitetsteknik på Mittuniversitetet.

 • Hanna Bengtsson

  Hallå där, jag heter Hanna och studerade på denna spännande skola under åren 2005-2008. Det var en händelserik tid som jag delade med en härlig klass och inte minst med en härlig skola. Jag lärde mig en massa saker och dessutom fick jag resa till New York, Strasbourgh och bestiga Kebnekaise. Min gymnasietid var toppen med andra ord.

 • Setare Lavasani

  Efter gymnasiet tågluffade jag först i en månad med en kompis runt Europa, framför allt östra delen. Därefter flyttade jag till Spanien, Barcelona i ett år för att jag ville lära mig att prata flytande spanska. Jag har pluggat spanska i Spanien, när jag bodde där. Försökte få tag på jobb men det var svårare än vad jag trodde. Jag har även jobbat inom hemtjänsten och just nu pluggar jag till Sjuksköterska på Röda Korsets Högskola.

 • Sabina Bäckman

  Jobbat och rest! Har jobbat en sommarsäsong på Korsika och en vintersäsong i Österrike som servitris. Är även sugen på en säsong i Västindien. Sen har jag jobbat hemma med olika jobb; restaurangbiträde på Arlanda, städare, fastighetsskötare och nu på en skottsk pub. Har även gjort en 3-månadersresa till Thailand, Laos, Vietnam och Kambodja, och nu är jag på en 4-månadersresa i Australien, Fiji, Nya Zealand och Thailand.

 • Julia Linderlöf

  Mitt hem är numera flyttat. Städade, välsorterade och organiserade Uppsala och Sverige har bytts ut mot skitiga, röriga och tätbefolkade Addis Abeba och Etiopien. Jag är här för att volontärarbeta på en non-govermental organisation och samtidigt lära mig om deras arbete. Syftet är också att uppleva Etiopien och en annan kultur. Det här med annan kultur förstod jag inte mycket av innan jag kom hit, massvis med studier i ämnet till trots…

 • Olga Göcmen

  Efter gymnasiet var jag fast besluten att fortsätta studera. Jag gick en introduktionskurs i juridik för att jag var intresserad av området, men till vårterminen sökte jag till ekonomprogrammet, mest för att prova på ekonomi. Jag kom in och jag kände på en gång att det här var något för mig. En utbildning som kan ge mig jobb varsomhelst i världen. Mitt mål från första dagen var att åka till Milano och studera en termin på Università Bocconi som är ett av Europas bästa universitet för ekonomistudier. Jag fick platsen och det är här jag är nu!

 • Liv Andersson

  Jag jobbar på SECO, Sveriges Elevråds Centralorganisation där jag skriver böcker om skoljuridik, föreningsrätt och förvaltningsrätt, samtidigt som jag är handläggare och journalist för Operation dagsverke. Som journalist skriver jag det material som skickas ut till och används av skolor och som handläggare kontrollerar jag att pengarna går dit de ska. Detta innebär att jag reser mycket över hela världen. Jag har varit i Nepal, åker snart till Bolivia och förhoppningsvis blir det en resa till Afghanistan nästa år.