Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Därför valde vi Internationella

Varje år börjar det ungefär 60 nya elever i ettan på Internationella Gymnasiet Uppsala. Här kan du läsa några elevers berättelser om varför de valde just "Internationella".

 • Marium: Alla pratar med alla

  Jag har alltid varit helt besattav Indien och Japan. Det fick mig vilja veta mer om andra kulturella länder och dess historia. Då var det bestämt att jag ville börja på Humanistiska programmet (KULTUR).

 • Vilhelm: Det ligger nära stationen

  Lärarna som jobbar här är trevliga och roliga. Elever och lärare kommer mycket bra överens och jag har fått en massa nya vänner.

 • Delal: En lagom stor skola

  Det är verkligen en skön stämning i skolan. Alla verkar trivas här och är jättetrevliga.Jag har gått på Internationella Gymnasiet i cirka 2 månader nu och jag är redan helt säker på att jag har valt rätt.

 • Evelina: Jag älskar att resa

  Internationella gymnasiet är en mindre, mysig skola, där lärarna är noga med att lära känna eleverna. Jag som har flyttat själv tycker att det är otroligt skönt att veta att jag kan vända mig till någon i skolan då jag inte har mina föräldrar hos mig.

 • Leo: Skolan är flexibel

  Jag är intresserad av kultur och politik, mest i miljön, sen har jag alltid velat lära mig japanska, och skolan verkade bidra med mycket språk och kultur kombinerat med att skolan var liten.

 • Anna: Man lär sig massor

  Jag visste inte vad jag ville bli eller göra med mitt liv förutom att resa och plugga vidare efter gymnasiet. Detta gjorde SAM-programmet på Internationella perfekt, då man redan i tvåan får åka på en resa.

 • Hjalte: Det bästa är språkundervisningen

  Jag tycker verkligen om skolan och stämningen här. Det är en liten skola där det finns en sammanhållning mellan eleverna. Här hittar man vänner i olika klasser och årskurser.

Välja skola

Toggle module
Toggle module
Toggle module
Toggle module
SPRINT Språkintroduktionsklass

Vår lärare Gustav

Toggle module
Toggle module