Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Hälsningar från Tysklandsresan 2015

Hälsningar från Tysklandsresan 2015

Tysklandseleverna har nu rest till Berlin.

25 februari 2015
Idag åkte jag och några andra studenter från GLS (språkskolan i Berlin) till Dresden med två guider från GLS. Vädret var perfekt och jag såg många fina byggnader, samt fick jag en insyn på vilken fantastik kulturstad Dresden är.
/Hälsningar från Kasper

23 februari 2015:
Igår på söndagen den 22/2-15 var jag och min rumskamrat Lui ute och kollade runt på stan. Vi såg tillslut ett Zoo där entrén låg ungefär på 11 euro, och beslöt oss för att kolla in det. Det var lagom stort och man kunde få se dem flesta djuren.
/Hälsningar från Kasper i Berlin

 

20 februari 2015
Efter dagens språklektioner gjorde jag en utflykt till Alexanderplatz, muren och den berömda gränsövergången Checkpoint Charlie för att utforska Berlins historiska och härliga kulturella sida. Strålande solsken var ingen nackdel heller.:-)
 /Kasper

 

----

19 februari 2015
Medan eleverna lär sig tyska i språkskolan studerar jag Berlins arkitektur. Ni som uppskattar både modern och klassisk byggnadskonst och dessutom vill förbättra tyskan bör absolut välja Berlin som resmål nästa år!
/Andrea, lärare i tyska

......

18 februari 2015:
Mina förväntningar på Berlin till en början var inte speciellt stora och jag såg det mer som en resa för att kunna utvecklas språkmässigt. Men redan efter dag ett så märkte jag att det var en helt annan kultur som jag skulle få ta del av. Det jag har fått ta del av än så länge kommer jag verkligen att kunna blicka tillbaka på och inse vilket tur jag hade som valde denna möjlighet. 

Det som jag var mest nervös över var just att bo hos en värdefamilj i Tyskland, då jag inte visste vad jag kunde förvänta mig. Det visade sig att både jag och min värdfamilj gillade att kolla på fotboll, så det var ju verkligen den stora brytpunkten i vårt förhållande till varandra, att gå från just en värdfamilj till att bli vänner.

På språkskolan så fick jag träffa människor från olika kulturer. Vi förstod inte alltid varandra men vad gjorde det, det verkade iallafall inte vara några som helst bekymmer för någon utav oss. Tiderna är även rimliga från klockan nio på morgonen till ett på dagen så befinner man sig på skolan men efter det får du hitta på vad som helst bara du har gjort dina läxor såklart. :) Så Berlinresan är verkligen något jag kommer att ta med mig i resten av livet!
/Kasper, Tyska 2

Bild: Berliner Fernsehturm och Gethsemane Kirche

............

Dag 1:
Alla elever är på plats i sina värdfamiljer och denna "svenska" pärla hittades mitt i centrala Berlin bara ett stenkast från språkskolan. Nu återstår bara hundra knarrande trappsteg upp till kvällsmaten och en välförtjänt natts sömn.
/Andrea, lärare i tyska

Elevsidor

Toggle module