Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Indiengruppen samlade på en bild tagen med kamera med selfiepinne.

Hälsningar från Indienresan 2015

Här följer vi Indienresan dag för dag.


Så här vackert klädda kom två av de lyckligt lottade lärarna Jenni Storbacka och Karin Olsson hem från en mycket uppskattad studieresa till Indien.

Den 16 februari lyfter flyget från Arlanda och sedan väntar 19 dagar spännande upplevelser för de lärare och elever som vistas i Indien på studieresa.

Följ vad som händer på denna sida. Så fort vi får nya SMS lägger vi ut meddelanden och bilder.

Det tjugonde sms:et Lördagen den 7 mars kl 00:37

Nu har Indienresenärerna landat i Sverige. Vi lärare som har följt med tycker att det har varit en jättebra studieresa och att det har varit ett privilegium att få resa med så trevliga elever.
/Fredrik, Karin och Jenni

Det nittonde sms:et

Fredag den 6 mars kl 04:09:

Igår gick vi upp tidigt för att ta flyget till Mumbai. Vi lämnade Varkala för att komma till ett fint hotell. Det var skönt att sova sista natten här, med riktiga täcken. Under kvällen gick vi till stranden och såg människorna ladda inför den stora färgfestivalen Holi.

Under kvällen köpte vi lite gott från Starbucks och sedan avslutade vi kvällen med ett skönt dopp på takterrassen.

/Saga, Evelina och Ahmed

Det artonde sms:et

Den 4 mars, kl 19:07:

Sista dagen i Varkala har en del tagit surflektioner, andra ridit på elefant och ytterligare andra shoppat järnet. Under vår vistelse här har vi också hunnit med att diskutera och reflektera över allt det vi har upplevt och lärt oss i Indien. Imorgon lämnar vi dock detta tropiska paradis och tar flyget till Mumbai. /Fredrik

Det sjuttonde sms:et; Tisdagen den 3 mars, kl 18:53:

Hallå! Vår trevliga semester fortsätter här i Varkala, vi har badat, shoppat och ätit gott!

Solen skiner starkt och många har tyvärr lyckats bränna sig. Men inga sura miner pga detta, alla fortsätter att njuta istället av alla trevligheter. Vi firade även Evelinas 18 årsdag med tårta och efter det fick vi prova på yoga.

Inte många dagar kvar nu, vi ses snart!

/Kram Vera och AnnaDet sextonde sms:et
Måndag den 2 mars kl 18:25:

Helloooo! Nu är vi i Varkala! Idag så gick vi ner till stranden, vi badade, solade och hade det bäst. Senare mot kvällen har vi kollat på Katakali-teater. Vi har haft det underbart och vi hoppas att ni har haft det bäst!

/Bahar, Esra, Ahmed, Nesma och Diana.

Det femtonde sms:et, måndag kl 05:33:
Hej! Igår morse åt vi en sen frukost och hälsade sedan på Sankari och personalen som lagat mat åt oss hela veckan. Därefter tog vi vår privata buss till en mataffär där vi köpte snacks, kryddor, och dricka. 14.00 tog vi farväl av Santhanam också och klev på tåget.

I elva timmar färdades vi sedan genom det Sydindiska landskapet. På natten kom vi fram till Varkala och blev skjutsade till våra fina bungalows vid stranden...

Hoppas ni har det bra i Sverige!! /Hälsningar Amanda och Annika
Det fjortonde sms:et
Lördagen den 28 februari, kl 18:27:

Hejsan! Idag har vi tittat på en turnering med ett slags spel, vilket vi inte kan uttala eller förstå men roligt var det ändå. Efter turneringen åkte en del av gruppen tillbaka till centret med HIV-smittade barn och resten av gruppen gick runt i byarna nära intill.

Bahar, Esra, Diana, Nesma och Ahmed kom på den underbara idén om att vi skulle samla in pengar och skänka till centret. Vi fick ihop cirka 21 000 rupees som vi var glada att skänka bort.

När vi sedan kom hem igen var det dags att leka med barn från olika night Schools i Santhanams stora vackra trädgård. Cirka 200 barn kom och vi lekte och dansade i cirka 2 timmar.

Närmare kvällen kom den jobbiga delen av dagen, när det var dags att säga tack och hej då till vår indiska familj. Rummet var fullt av mixade känslor, många tårar föll och många kramar utdelades. Vi tackar vår indiska familj för allt de har gjort för oss, för all mat de har lagat och för alla upplevelser vi har fått uppleva här i Trichy. Vi kommer att ta med deras visa ord och positiva attityd tillbaka till Sverige och aldrig glömma deras gästvänlighet. Vår nya indiska familj kommer alltid ha en stor plats i våra hjärtan och i våra tankar.

Med stor tacksamhet åker vi vidare imorgon till Varkala då det är dags att slappna av och njuta av havet tills det är dags att åka hem!
/Kram Vera

Det trettonde sms:et
Lördagen den 28 februari:

Hej! Igår var vi och hjälpte till i byn. Vi målade om ett dagis, planterade träd och plockade skräp runt om. Dagiset målade vi rosa, blått och vitt. Det var väldigt roligt att få hjälpa till, men det var också väldigt varmt att vara i gassande sol flera timmar i rad. När vi var klara åkte vi hem för lunch och efter det fick vi några timmar till att bara vara. Vila, sola, äta och duscha. Senare på kvällen åkte några ifrån gruppen in till stan för att gå på en indisk bio. Den var utan engelsk text och tre timmar lång, men trots det hängde vi med hyfsat. Det var en rolig upplevelse! Hoppas ni har det bra i Sverige. Kraaaaaaaam Frida och Diana

Det tolfte sms:et
Torsdagen den 26 februari
Idag har varit en bra dag för naturkunskapsläraren som hoppas att även eleverna uppskattat besöken!

Idag har vi varit på utflykt till området Karur ca 7 mil (eller två timmars bussresa) från Trichy för att se olika delar av bomullstillverkning och produktion som det området är känt för.  Santhanams bror Gunna mötte upp oss och visade allt från rensning och spinning av bomullsfiber till blekning, vävning och sist förpackning av färdiga bomullsvaror. Gruppen har fått se hur arbetsförhållandena ser ut när våra bomullsprodukter görs.

Bomullsodlingen är stor i Indien och kräver mycket vatten (upp till 30000 liter vatten per kg bomull) och vid odling och förädling används mycket kemikalier. Ett positivt exempel under dagen var dock blekningsindustrin som återanvänder kemikalier och renar och har ett slutet vattensystem. I övrigt fick vi alla en varsin kökshandduk direkt från packcentralen, handdukar som annars exporteras från Karur till USA.

Efter en god indisk lunch hemma hos Gunna åkte vi hemåt. Många elever gynnade sen kiosken och köpte ytterligare chipspåsar och choklad och några tog ett svalkande dopp i poolen.

Kvällen har nu avslutats med "Santhanam-time" med historier om Lill-Babs och anekdoter om arrangerade äktenskap.

En bra dag helt enkelt!

Mvh

Karin


Det elfte sms:et
Onsdag den 25 februari kl 16:53:
Tja!!!!! Idag jobbade vi med enkäterna som vi har jobbat med innan vi åkte till Indien. Därefter har vi ätit indisk mat på bananblad...
Efter det hade vi föreläsning med Sankari. Som var väldigt intressant. Sedan har vi åkt ner till stan, där shoppade vi!
Nu sitter vi på taket i 27 graders värme och chillar (ps jobbigt att vara solbränd...) shoutout till mina bröder hemma i kylan. Haaaadeeeeee Mvh Saga och Ahmed.
#ftp #sohot #canthandleit #hurmårG?

Det tionde sms:et:
Den 24 februari kl 15:27:
Halloj! Idag fick vi välja mellan att stanna hemma, eller att gå på vandring. De som stannade hemma solade, badade i pool och gick i byarna runt omkring. Gruppen som istället valde vandringen tog en tidig buss till ett berg ca 2 timmar bort. Där vandrade, och ibland klättrade, vi i tre timmar upp till ett hinduiskt tempel på nästan ca 900 meters höjd (det ni!) på vägen stötte vi på vandrande pinnar, apor och getter och en och annan hallucination i form av enhörningar m.m. Utsikten från toppen var ändå värt mödan och ingen som gick ångrade det! :D /Hälsningar Annika, Anna och Amanda

Det nionde sms:et:
Den 23 februari kl 16:55:
Dagen började med en morgonsamling kl 09.00 (indisk tid) på en av skolorna som vi besökt tidigare. Sedan åkte vi till Spastic Society Centre där man tar hand om handikappade barn. Där får de rehabilitering och går i skolan. Sen kom vi hem och åt lunch och vår värdinna Sankari  hjälpte alla tjejer att klä på sig sina saris. Tjejerna såg ut som gudinnor. Efteråt besökte vi ett college, där vi lämnade ut våra enkäter och diskuterade samt socialiserade oss med studenterna. Sedan gjorde vi en snabb shoppingtur bland kläder , smycken och gottis. Sist åkte vi till en night school och träffa underbara ungar som ville ha autografer, ta bilder och göra klappramsor.
/Amanda, Annika och Vilhelm

 

 


Det åttonde sms:et
Söndag den 22 februari kl 17:14:
Hej alla hemma! Idag gick vi upp tidigt på morgonen för att gå på ett indiskt bröllop. Det var underbart fullt med färger och glädje! Senare efter det kom vi hem och åt lunch och efter det fick vi åka runt i Trichy för att se staden. Vi fick gå på en marknad, där fanns de röda bananer! Vi såg senare fladdermöss som var lika  stora som valpar :) Vi fick uppleva massor av fint som Indien hade att bjuda! Men det som berörde oss mest var när vi fick gå till soptippen där folk bodde. Vi fick se barn som inte hade kläder på sig eller skor på fötterna.
Barnen är det bästa i Indien!

/ Bahar, Esra, Nesma, Diana & Ahmed.

Elever från Internationella Gymnasiet i Uppsala på besök i Indien och iklädda indiska kläder

 


Det sjunde sms:et:
Lördag den 21 februari kl 15:59:
Hej Uppsala! Dagen började sent med en sovmorgon som var efterlängtad. Innan lunch fick vi tid till vila, tvättning och solande. Efter lunchen vid halv två blev vi upphämtade med en buss som körde oss till Blind Women Center. Där fick vi träffa kvinnor som var både helt blinda men också några som kunde se lite grann. På centret fick de hjälp att lära sig leva normalt trots sina svårigheter. Det var intressant och lärorikt.
Efter det åkte vi vidare till ett barnhem där HIV-smittade barn bor. Där fick vi leka och träffa barnen. De alla var glada och intresserade av oss, och det var väldigt roligt att leka med dem. Vi lärde dem svenska låtar och lekar, och de lärde oss indiska. Det var både jobbigt och roligt att träffa dem. Men framförallt lärorikt och något vi aldrig kommer glömma.
Nu sitter vi och äter middag, och är nöjda med dagen. Hoppas att morgondagen blir minst lika bra!

/Många kramar från Evelina, Saga, Matilda, Vendela och Frida.


Det sjätte sms:et:
Fredag den 20 februari kl. 17:30:
Dagen började med en tidig morgon, vi åkte till en skola med vagnar dragna av kor. Där vi fick träffa barn i olika åldrar. Vi delade ut pennor, ballonger och fick dessutom skriva både autografer och ta kort.

Elever från Internationella Gymnasiet besöker barnhem i Indien

Efteråt gick vi hem längs med en liten flod som vi dessutom fick korsa, när vi kom fram fick vi lunch.
På eftermiddagen besökte vi en marknad där vi fick gå runt en stund och shoppa loss. Sedan gick vi upp för många jobbiga trappor för att besöka Rock Fort Temple och se solnedgången. Slutligen fick vi totalshoppa loss Indiska kläder. Dagen avslutades med kapplöpning hem med Rickshaws (vi kom först!). Dagen har varit fylld av många roliga aktiviteter och vi ser fram emot många fler.

/Många kramar Anna, Amanda och Vera! :D


 

Det femte sms:et:
Torsdag den 19 februari kl. 15:37:
Idag började vi att vakna vid 5 för att sedan åka till flygplatsen för att flyga till Trichy hela vägen gick väldigt fint och alla var trötta så många sov på vägen till Trichy och vi kom fram klockan 16 till Santhanam och då fick alla se sina rum och byta till bättre kläder för då skulle välkomnade  ceremonin börja , vi alla tyckte att dansen var det bästa alla var blyga i början men sen dansa alla och vi hade världens roligaste tid alla nöjt och hoppade av glädje att dansa :) maten var suverän och vi firade även gulliga Vendela som fyller 18 år idag :) tack för mig
/Nila Sam 13Det fjärde sms:et:
Onsdag den 18 februari kl. 15:53:
Hej allihopa! Idag har vi varit på museum och i slummen. I början av dagen gick vi till ett museum som har konstigt och långt namn som vi inte kommer ihåg riktigt :p... (Chatrapaji Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya former Prince of Wales museum, Karins anmärkning).  Därefter åkte vi till en traditionell indisk restaurang där vi fick äta på ett traditionellt indiskt sätt (thali) där vi fick prova många olika små rätter och flera olika bröd, det var så gott och annorlunda!

Efter lunchen åkte vi först lokalbuss och sen lokaltåg till Dharavi, ett av Asiens största slumområden med ca 1 miljon invånare på 1,75 kvadratkilometer. Det var så härligt att få uppleva det som Dharavi hade att erbjuda. Trots trängseln var det positivt att se allt entreprenörsskap och all livsglädje. Nu sitter vi på vandrarhemmet och äter middag.. <3
/Esra, Nesma, Bahar, Diana

 

 

Det tredje sms:et:
Tisdag den 17 februari kl. 15:32:
Hej Sverige! Resan igår gick bra, även fast vi var tvungna att springa igenom kontrollerna i Bryssel och att några väskor kom bort efter vägen. Idag fick vi gå runt i Mumbai i solskenet och det har varit cirka 30 grader varmt. Vi kom precis hem från att ha kollat på den fina solnedgången vid Marine Drive och maten smakar gott, även fast den är riktigt kryddstark. Klockan är åtta och ännu är det 28 grader, och trafiken är i full gång. Indierna bara tutar och kör.

 /Sara, Frida T, Malin, Linnéa och Vilhelm

Vid Marine Drive, Mumbai, Indien. Elever från Internationella Gymnasiet i Uppsala

 

Det andra sms:et:
Måndag den 16 februari kl 21:15:
Nu har vi landat i Mumbai och är på väg till hotellet.

Det första sms:et:
Måndag den 16 februari kl 06:53:
Nu åker Indiengruppen!

Elevsidor

Toggle module