Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Elevkåren - IGUEK

Veronica, Angelina, Tuva och Emilia

Elevkåren - IGUEK

Elevkåren på Internationella gymnasiet i Uppsala berättar om sin verksamhet på skolan och ger en presentation av styrelsens medlemmar.

IGUEK - vad är vi och vad vill vi?

En elevkår är en organisation sammansatt av elever och riktar sig helt och hållet till elever. Vi på elevkåren jobbar med att skapa en roligare skoltid för våra medlemmar - det vill säga skolans elever.

Internationella gymnasiets elevkår - IGUEK - välkomnar alla elever på skolan. Till skillnad från ett elevråd är elevkåren en ideell förening och därmed helt självständig gentemot skolan. Det betyder också att allt som elevkåren tjänar går tillbaka till medlemmarna. En elevkår går därför aldrig med vinst.

IGUEK sätter guldkant på skoldagen genom att arrangera evenemang. Det kan vara allt ifrån, fester, tävlingar, skådespel, megafonskrik och armbrytartävlingar i matsalen. Vi gör nästintill allt som våra medlemmar vill att vi ska göra.

Vi driver också krav och frågor mot lärarna och rektorn för att förbättra elevernas arbetsmiljö och studieklimat samt tipsar lärare om hur skolan kan bli en trevligare plats att vistas på. Vi kan även erbjuda våra medlemmar föreläsningar där ämnen berörs som våra lärare inte tar upp.

IGUEK:s vision

Vi vill att alla elever på skolan ska vara med i elevkåren och bidra till en fantastisk skoltid som man kommer minnas långt in i framtiden.

Vilka är vi och vilka roller har vi?

Emilia Carlsson i HUM 16 - Föreningsansvarig: Mitt jobb är att hjälpa elever att starta föreningar och se till att skolans föreningar får det de vill ha.

Angelina Johansson i HUM 16 - Ordförande: Min huvuduppgift är att ta ansvar för styrelsen, det vill säga se till att alla sköter sitt jobb. Jag fungerar även som kontaktperson utåt, så att andra organisationer lätt kan få kontakt med elevkåren.
En annan viktig uppgift för mig som ordförande är att lyssna och ta del av medlemmars och styrelsemedlemmars förslag på hur elevkåren kan bli bättre och roligare. Jag ser också till att sätta ihop dagordningen och bestämma när vi ska ha styrelsemöten.

Veronica Plog HUM 16 - PR-ansvarig: Jag pendlar varje dag till och från skolan. Om ni ser ett inlägg på vår elevkårs instagram så är det oftast jag som lagt ut det. Alla posters är designade och komponerade av mig, så förlåt för eventuella stav fel...

Tuva Kjartansdottir HUM 16 - Ekonomiansvarig: Jag tar hand om Elevkårens och föreningarnas pengar. Om någon har en idé för skolan som innebär en kostnad så pratar man med mig.
Event och fika är mest intressant ;)

Ta tjuren vid hornen, möt världen i skolan!
Med vänliga hälsningar,
IGUEK

 

Elevsidor

Toggle module