Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Andrapris till HUM 15 och Helena Spännar för bästa hemsidan

Andrapris till HUM 15 och Helena Spännar för bästa hemsidan

Publicerad: 2018-05-21 09:05

Allting började med en kurs i skrivande för Helena Spännar

Helena Spännars klass HUM 15 har under det här sista läsåret gjort otaliga kulturella utflykter; de har besökt konstmuseer med högaktuella konstnärer, de har gått runt i vår egen stad på gator och torg och analyserat den offentliga konsten, de har vandrat runt på Uppsala konstmuseum och besökt Bror Hjorts Hus' utställning "Jag kallar det panik" med Nina Hemmingsson, med mera med mera. När de inte sysselsatt sig med bildkonsten eller teatern, så har det också funnits tid för litteraturen. 

I november förra terminen kom Helena på idén att låta eleverna skapa någonting mer beständigt och tillgängligt för alla, nämligen en helt egen hemsida. 

Det hela började med kursen skrivande och ett intensivt arbete utifrån Anna Ahlunds roman "Saker ingen ser". Efter noggrant analyserande av karaktärer, handling och miljöer började elevernas eget arbete med att skriva noveller med inspiration från Ahlunds roman.

Vid sidan av det egna skrivandet har man skissat på hemsidan och arbetet med den har fördelats mellan eleverna. Novellerna finns publicerade på den egna hemsidan, som de lekfullt döpt till "Sakerallaser.se".

Med hemsidan deltog eleverna också i en nationell tävling, anorndad av Internetstiftelsen, som avgjordes i fredags där de vann silver för bästa skolhemsida!

Som kronan på verket kommer prispengarna att användas till att finansiera en fysisk publicering av novellerna! Snart kan du alltså köpa dig ett eget exemplar av boken "Saker alla ser"!