Du är här:
Föregående Nästa

Bokcirkel

Publicerad: 2016-12-02 11:53

Sekelskiftets syn på kärlek, äktenskap och sexualitet, kvinnans ställning och så klart Söderbergs språk – det är sådant som eleverna i Internationella gymnasiets bokcirkel har diskuterat efter att ha läst Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken tillsammans.

Under några veckor har nio elever från årskurs ett och SPRINT träffats regelbundet för att samtala om boken och dela med sig av tankar kring det man har läst.  Den allvarsamma leken, även känd som den stora svenska kärleksromanen, handlar om Arvid och Lydia. Om kärlek och illusionen av kärlek. Om att ge sig hän och om att vara återhållsam. Om en tid för över hundra år sedan som inte är så olik vår tid som man kanske kan tro.

När boken var utläst hade vi dessutom förmånen att gå på bio och se Pernilla Augusts filmatisering av boken. I gruppen gick meningarna isär, några föredrog boken och andra tyckte att filmen var minst lika bra som boken. Sammanfattar man kan man konstatera att filmen var väl värd att se, inte minst för alla sekelskiftsälskare bland oss!

Nu drar nästa bokcirkel igång, men då går turen vidare till andra elever på skolan. Håll ögonen öppna – kanske vill du vara med i nästa bokcirkel?!

Marie Wadstedt, ansvarig för Internationellas bokcirkel.