Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
10 skäl att välja oss

10 skäl att välja oss

Det finns många bra skäl att välja Einar Hansengymnasiet. Här hittar du några av dem.

1. Här är steget till universitet och högskola kort
Bakom stiftelsen som driver Einar Hansengymnasiet står Lunds universitet. Vi har tät kontakt med den akademiska världen, och redan från start lär du dig studieteknik som gör dig väl förberedd för högre studier. I matteundervisningen fungerar erfarna studenter från LTH som bollplank och i trean får de elever som går kursen Naturvetenskaplig specialisering eller Humanistisk och Samhällsvetenskaplig specialisering möjlighet att diskutera tankar och idéer med forskare från t ex Lunds Universitet.

2. På vår skola vet till och med rektorn vad du heter
Jo, det är faktiskt sant. Einar Hansengymnasiet är en liten skola och här känner alla varandra. Stämningen är familjär och det är enkelt att hitta nya vänner.

3. Din åsikt är viktig
Som elev på Einar Hansen uppmuntras du att tänka kritiskt, argumentera och ta egna initiativ. Du och dina klasskamrater är förstås välkomna att ha åsikter om stort som smått som rör skolan och undervisningen. Vi tycker inte alltid lika på Einar Hansen. Men vi är rörande överens om att just det är en av sakerna som gör oss till en bra och utvecklande skola.

4. Våra lärare brinner för sina ämnen
Lärarna på Einar Hansengymnasiet har en sak gemensamt: de älskar sina ämnen och gör allt de kan för att få dig att känna samma passion. Alla som undervisar är välutbildade – flera har till och med disputerat – och samtliga språklärare undervisar i sina modersmål.

5. Vi mäter inte framgång i kronor och ören
Vi ägs av en stiftelse och är helt fria från kommersiella, religiösa, fackliga och politiska intressen. Blir det pengar över satsar vi dem på dig och dina lärare. För oss handlar den verkliga vinsten om bra studieresultat – inte kronor och ören.

6. Vi är en av Folkuniversitetets sju gymnasieskolor
Einar Hansengymnasiet är en del av Folkuniversitetet. I oktober 2017 firade vi 75-års jubileum. Det betyder inte bara att vi har lång erfarenhet att utbilda människor, utan också att vi vet vad som krävs för att skapa en trygg, stabil skola som lever kvar. Imorgon såväl som i övermorgon.

7. Vi har kul tillsammans
På Einar Hansengymnasiet gör vi många saker tillsammans, hela året. Tidigt på höstterminen bjuder vi in till Einar-middag, en kul och annorlunda kväll då alla elever och lärare samlas. Under terminens gång brukar vi sticka iväg några dagar och leva friluftsliv, paddla kanot, vandra eller kanske åka skidor på Vallåsen. Och när maj månad kommer firar vi rejält med vårfest!

8. Här bestämmer du själv vad du vill äta
Som elev på Einar Hansengymnasiet har du ett drygt 20-tal restauranger att välja mellan när det är dags för lunch. Restaurangerna är anslutna till Ticket Elevkortet, och en lista över vilka det är just nu hittar du här.

9. Hur lär jag mig bäst?
Redan första veckan får du reda på hur hjärnan fungerar och hur du bäst lär dig saker. Denna insikt och ett dynamiskt tänkande som vi hjälper dig med gör att du redan under gymnasiet får en utvecklad studieteknik som förbereder dig för universitetsstudier.

10. Du är välkommen hit – när som helst!
Vill du veta mer om oss? Kom hit en helt vanlig skoldag, följ med på några lektioner, träffa våra lärare och häng med eleverna i Medieteket. Slå en signal till Jenny Edvinstam på 040-691 83 04 eller maila till jenny.edvinstam@folkuniversitetet.se och boka en tid. Du är hjärtligt välkommen!

Om vår skola

Toggle module

Filmer om Einar Hansen

Toggle module

Är du en framtida Einar Hansare? Gör vårt quiz!

Toggle module
Toggle module