Sök Meny
Folkuniversitetets gymnasieskolor

Välj något av våra gymnasier

Dags att välja gymnasieskola? Inte så lätt kanske. Därför har vi samlat åtta bra skäl att välja någon av Folkuniversitetets gymnasieskolor.

1) Skolan ska vara som en dans

Om du gillar dans vill säga. Läser du journalistik, ska du känna dig som en första klassens reporter. Väljer du franska får det gärna dofta nybakt croissant och café au lait i klassrummet medan du språkar om det franska köket. Våra utbildningar är specialiserade. Det gör våra elever motiverade och lärarna stimulerade.

2) Coachande lärarskap

Korvstoppning framme från katedern? Skulle inte tro det. Istället får du och några klasskompisar en uppgift att lösa, sedan är det bara att fundera ut idéer, leta fakta och finna svar. Lärarna är där som stöd och bollplank. Vi tror det är utvecklande, gör dig självständig och kreativ.

3) En fri friskola

Vi har ingen privat ägare som vill tjäna pengar. Gör en skola vinst, satsar vi pengarna på dig och lärarna. Vi har inga religiösa, fackliga eller politiska intressen i ryggen. Vi låter helt enkelt vetenskapen, ett öppet sinne, allmänbildning och social förmåga lägga grunden i skolorna.

4) En skola där rektorn vet vad du heter

Jo, faktiskt. Våra skolor är relativt små, vilket gör att alla är du med varandra.

5) Våra lärare är ett kapitel för sig

De älskar sina ämnen och följer med på sina respektive områden. De tror på dina egenskaper hjälper dig växa. De tror på delaktighet. Vi ställer förstås höga krav på deras yrkeskompetens.

6) Eleverna anställer lärarna

Nja, inte riktigt, men eleverna är med i rekryteringen. Vi tror nämligen på delaktighet och medbestämmande. Därför får du och andra elever tycka till om stora och små frågor som rör skolan och undervisningen. Elevråd och klassråd finns förstås också, precis som i andra skolor.

7) Försprång på högskolan

Vi bedriver undervisning som förbereder för högre studier. Du vet alltså vad som väntar om du pluggar vidare.

8) ”We sind internacional”

Det står ”Vi är internationella” på engelska, tyska och spanska. Många av våra skolor har internationella utbyten med länder som Indien, USA och Tyskland. Studieresor har gått till bland annat Kpando i Ghana och Barcelona. Om vi ändå är med och gör eleverna till goda medborgare, varför inte göra dem till världsmedborgare?

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila