Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Alexander Matta

Trivs otroligt bra som IT-tekniker

Alexander Matta fick jobb på ett konsultföretag efter att ha utbildat sig till Microsoft system- och infrastrukturspecialist på Folkuniversitetet.

Varför ville du att utbilda dig till IT-tekniker?

Min pappa har arbetat som IT-tekniker större delen av sitt liv, därifrån fick jag ett naturligt intresse för yrket. Folkuniversitetets utbildning till Microsoft system- och infrastrukturspecialist var den enda YH-utbildningen som jag hittade inom området. Så det var det självklara valet.

Varför just en YH-utbildning?

Jag var aldrig speciellt intresserad av universitetsutbildningarna. Jag ville ha praktiken och komma ut och pröva mina kunskaper, jag lär mig bättre då. Dessutom är det större chans att få jobb efter en YH-utbildning.

Du fick jobb direkt efter utbildningen. Vad gör du och vad är det bästa med ditt yrke?

Jag arbetar som supporttekniker på konsultföretaget Dfind IT. Just nu är jag ute hos en kund och tar hand om alla problem som inkommer till vårt ärendesystem. Jag trivs otroligt bra och tycker om att träffa människor och lösa deras problem. I framtiden vill jag arbeta ännu mer med människor, fast inom IT-teknik såklart. Kanske som säljare eller liknande.

Vad vill du säga till alla som funderar på att söka utbildningen?

Något som jag skulle vilja lyfta fram är att vi faktiskt sitter och jobbar med datorerna varje dag och att det hela tiden är praktiska inslag i utbildningen.

  • GÖTEBORG. Gillar du datorer och problemlösning? Har du lätt för att samarbeta? Som Microsoft system- och infrastrukturspecialist ansvarar du för utbyggnad, drift och underhåll av IT-system. Det är i hög grad ett serviceyrke. Du behöver vara serviceinriktad och ha lätt för att skapa goda kundrelationer.

    Microsoft system- och infrastrukturspecialist

    GÖTEBORG. Gillar du datorer och problemlösning? Har du lätt för att samarbeta? Som Microsoft system- och infrastrukturspecialist ansvarar du för utbyggnad, drift och underhåll av IT-system. Det är i hög grad ett serviceyrke. Du behöver vara serviceinriktad och ha lätt för att skapa goda kundrelationer.

Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan