Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Fastighetsförvaltare

Pågående utbildning. Yrkeshögskoleutbildningen Fastighetsförvaltare är en 2,5-årig kostnadsfri utbildning som berättigar till studiemedel. Som fastighetsförvaltare har du det affärsmässiga ansvaret för en eller flera fastigheter.

Fastighetsförvaltare, Jönköping

Fakta

Under de kommande tio åren kommer det att saknas runt 10.000 personer inom fastighetsbranschen - bland annat på grund av stora pensionsavgångar, nya kompetensbehov genom teknikutveckling, upprustning av miljonprogramsområden och nyetableringar.

Som fastighetsförvaltare har du det affärsmässiga ansvaret för en eller flera fastigheter. Du utvecklar och förädlar fastighetsbeståndet, du leder och fördelar arbetet, du är kundorienterad och har god förståelse för sambanden mellan kostnader, intäkter, avkastningskrav och investeringar.

 

Omfattning:
100 veckor, 500 Yh-poäng, 2 år
Studietakt:
Heltid
Antal platser:
30
Antal veckor LIA:
30
Efter utbildningen kan du arbeta som:
Fastighetsförvaltare

Yrkeshögskoleutbildningen Fastighetsförvaltare kommer inte att starta under 2018. Vill du få information om en eventuell start hösten 2019? Gör en intresseanmälan här!

Innehåll

Rollen som fastighetsförvaltare är komplex och du läser därför en rad olika kurser – från ekonomi med fastighetsinriktning till kommunikation, IT, fastighetsjuridik, ledarskap, fastighetsteknik och miljöhantering.

Första året är du på LIA (Lärande i arbete) under 9 veckor då du får en bred inblick i rollen som fastighetsförvaltare. År två är du på LIA under 11 veckor. Under denna period inriktar du dig antingen på ekonomisk eller teknisk förvaltning.

De noga utvalda kurserna i kombination med LIA ger dig en stark grund att stå på när du ska ut i arbetslivet.

Stor regional efterfrågan

Den regionala efterfrågan av fastighetsförvaltare är stor både i Jönköpings, Västra Götalands och Östergötlands län.

"Fastighetsmarknaden i Jönköpingsregionen är expansiv, driven av en befolkningstillväxt såväl i kommunen som i regionen. Vi ser således ett tydligt behov av kompetensen fastighetsförvaltare". 
Bengt Törnqvist, Marknadsområdeschef, Riksbyggen, Jönköping

"Då fastighetsbranschen i Jönköping med omnejd är expansiv är det mycket angeläget med en fastighetsförvaltarutbildning. Inom HSB Göta förvaltning (omfattar Jönköpings, Älvsborgs och Hallands län) ser vi ett stort behov av välutbildade fastighetsförvaltare under de närmaste 3-5 åren". 
Kent Zerath, VD, HSB förvaltning, Jönköping

Vad innebär en yrkeshögskoleutbildning?

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform. Alla yrkeshögskolans utbildningar svarar mot en konkret efterfrågan på arbetsmarknaden och drivs i nära samarbete med arbetslivet. Utbildningen är avgiftsfri och du kan söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN).

Kontaktinformation:

Telefon: 08-789 42 00Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan