Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Vad säger branschen om behovet av VA-projektörer

Vad säger branschen om behovet av VA-projektörer

Behovet är stort för utbildad arbetskraft inom VA-sektorn. Här är röster från fyra av ledningsgruppens medlemsföretag.

Dricksvattnet är vårt viktigaste livsmedel och dricksvattenförsörjning är en viktig förutsättning för att samhället ska fungera. För att möta de utmaningarna som framtiden ställer VA-branschen inför måste man säkra tillgång till personalkompetens med en relevant utbildning.

"VA är ett prioriterat affärsområde för WSP. Vi är 100 anställda idag och inom en 10 årsperiod skall vi vara 200 stycken säger Anders Häggkvist som är gruppledare för hela region norr Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik, Sundsvall"

Johan Rönnbäck Affärsområdeschef Ramböll området Sundsvall-Kiruna. "Vi har behov av 4 VA-projektörer i Luleå och 2 i Umeå i nuläget. Marknaden bara växter eftersom kommunernas VA-system har nått bäst före datum men det är svårt att hitta kompetensen. LTU och UmU utbildar ingenjörer men inte med inriktning VA"

"Sweco, Mattias Larsson säger att de har 40 stycken VA-projektörer i region norr och har ett anställningsbehov av 3-5 VA-projektörer inom en 3-5 årsperiod"

Patrik Kjellgren, affärschef norr Sundsvall/Umeå på Tyrens AB "Vi har mycket stort behov av VA-projektörer för att täcka det behov som vi har i dagsläget. Vi kommer att behöva 6-8 VA-projektörer i norra Sverige den närmaste 3-5 åren dvs dubblera vår styrka. Vi vill även ta fler marknadsandelar och då blir siffran betydligt högre”

VA-projektör, Umeå

Toggle module

VA-projektör - din nya karriär

Toggle module