Du är här:
Enstaka kurser: Designhistoria, framtid och innovation, Tibro

Designhistoria, framtid och innovation, Tibro (Enstaka kurs)

Genom inrednings- och designteori problematiseras inredningsproduktion och du får kunskaper i hur detta kommit att påverka utformandet av det inredda rummet och dess stilar och trender idag samt påverkan på framtida innovation.

Kursinformation

Fakta

Kursen ger dig färdigheter i inredning- och designmetodik, skillnader privat/offentlig interiör byggda på bland annat design management, kvalitetsnivå, juridiska aspekter och användarscenarior och hur detta påverkar målsättning och problemlösning för inredningsdesignen; rummet som helhet. Kursinnehållet tydliggörs genom praktiska övningar, studiebesök och föreläsningar.

Kursmål: Efter genomgången kurs ska du kunna redogöra för avgörande design- och inredningshistoriska utvecklingsfaser och hur det påverkar nutida uttryck. Du ska ha kunskap kring designteoretiska begrepp. Du ska ha vissa färdigheter för att arbeta med inredningsprojekt; från program till handling, mot privat eller offentlig miljö. Du ska även ha kunskap om estetikens betydelse vad det gäller inredningens olika byggstenar och rummets funktion och uttryck i relation till kundens önskemål.

Utbildningsstart:
Meddelas senare
Behörighet:
Grundläggande behörighet
Omfattning:
20 YH-poäng (4 veckor)
Antal platser:
Meddelas senare
Antal veckor LIA:
Efter utbildningen kan du arbeta som:
(Denna kurs är en del av YH-utbildningen Projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen)

Kontaktinformation:

Kenneth Modin, Skolchef

Telefon: 073-707 64 04

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Kultur, media, design

Toggle module