Du är här:
Projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen

Projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen, Tibro

Som projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen leder du arbetet i inrednings- och designuppdrag – från förfrågan till leverans. Under utbildningen lär du dig den övergripande processen från planritning till färdig produkt, men även att leda ett team och hantera ekonomi och tidsplanering.

Projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen, Tibro

Arbetsmarknad

Efter examen har du kompetens att hantera ett inredningsuppdrag från förfrågan till leverans. Du kan ta ansvar för kvaliteten i alla led och har de kunskaper inom kundhantering, projektledning, material, teknik och marknadsföring som krävs för att utföra jobbet.

Utbildningen är kostnadsfri.

Sista ansökningsdatum:
Öppet för sen anmälan
Utbildningsstart:
2019-08-19
Omfattning:
2 år, 400 YH-poäng
Studietakt:
Heltid
Antal platser:
Antal veckor LIA:
Efter utbildningen kan du arbeta som:
Projektkoordinator inom möbler och inredning
Inredningskonsult
Säljare för möbler och inredning
Projektledare inom affärsutveckling för möbler och inredning
Produktionsansvarig

• Affärsprocess, hållbarhet och cirkulär ekonomi
  • Digitala verktyg och miljömodellkonstruktion
  • Design med omtanke
  • Designhistoria, framtid och innovation
  • Designmetodik och projektering
  • Examensarbete
  • Företagande – simuleringsprojekt
  • LIA – produktionsteknik
  • LIA – innehåll och process
  • LIA – projektering inom inredningsbranschen
  • Marknadsföring och varumärke
  • Materialkunskap
  • Produktionsteknik, process och digitala verktyg
  • Projektledning
  • Upphandling, kundhantering offentlig miljö

Arbetsmarknad

Utbildningen har sitt ursprung i en nationell undersökning som genomförts på företag inom produktion, design och arkitektur. Alla är överens om att det krävs nya medarbetare med bred kompetens inom möbel- och inredningsbranschen som kan koordinera större uppdrag från både offentliga och privata kunder.

Lärande i arbete (LIA)

I utbildningen ingår tre LIA-perioder på totalt 20 veckor. Då jobbar du i skarpt läge på till exempel producerande företag, design- och arkitektkontor eller inredningsföretag. Här utvecklar du dina teoretiska kunskaper i praktiken och får kontakter som leder till jobb.

Tibro Hantverksakademi

Tibro, Sveriges möbelcentrum, är sedan många år hjärtat i Sveriges produktion av möbler och inredning. Här finns ett stort antal företag som samarbetar under visionen att skapa en innovativ mötesplats för världens inredare. Initiativet har sitt nav i satsningen Inredia. Du kan hitta mer information på www.inredia.se.

Tibro Hantverksakademi ligger mitt i möbelklustret och har levererat arbetskraft och nya företagare till Tibros industri sedan 1975. För att leverera den bredd i Yh-utbildningen som arbetslivet kräver samarbetar skolan med bland annat Drivhuset och Högskolan i Skövde.

Förkunskaper

Gymnasieskolan: Betyg E i Svenska 2, Betyg E i Engelska 6, Betyg E i Matematik 2b/2c

Gamla gymnasieskolan: Godkänt betyg i Svenska B, Godkänt betyg i Engelska B, Godkänt betyg i Matematik B, eller motsvarande.

Minst ett års arbetslivserfarenhet heltid eller motsvarande inom relevanta områden såsom Teknik/Produktion, Handel/Ekonomi, Hantverk/Formgivning/Design.

Urvalskriterier

Om det är fler sökande än antal platser kommer följande kriterier att vara meriterande:
Poäng på antal år av tidigare utbildning och/eller yrkeslivserfarenhet inom relevant område.

Särskilt stöd

Om du behöver stöd i undervisningen på grund av en funktionsvariation eller stöd i svenska språket med yrkesinriktning ber vi dig att informera oss om detta i samband med din ansökan. Detta är viktigt för att vi ska kunna ge dig de bästa förutsättningarna att tillgodogöra dig utbildningen. Här kan du läsa mer om dessa stöd på yrkeshogskolan.se:

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Kontaktinformation:

Telefon: 0504-125 50

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Projektkoordinator - möbler och inredning, Tibro

Toggle module