Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Tandsköterska, Visby

Tandsköterska, Visby

Som tandsköterska arbetar du i ett serviceyrke med mycket patientkontakt och tillsammans med tandläkare och tandhygienister ingår du i ett tandvårdsteam. I dagsläget utbildas det inte nog många tandsköterskor för att täcka det växande behovet av nyrekryteringar som finns över hela landet och utsikterna till jobb efter utbildningen är mycket goda. Ansökan till våren 2020 är stängd.

Tandsköterska

På tre terminer har du en komplett yrkesutbildning!

På tre terminer har du en komplett yrkesutbildning!

Som tandsköterska har du flera olika arbetsuppgifter. Du assisterar vid undersökningar och behandlingar av patienter. Du kan komma att få arbeta självständigt med ett preventivt arbete kring munhygien och tandhälsoinformation. Tandsköterskorna ansvarar för mycket av patientkontakten genom att ta emot samt boka in kunder. I det dagliga arbetet ingår användandet av teknisk utrustning, datorer, sterilisering av instrument och ett ständigt miljö- och kvalitetsarbete på arbetsplatsen samt administrativt arbetet så som journalföring.

 

Sista ansökningsdatum:
15 oktober 2019
Utbildningsstart:
Januari 2020
Behörighet:
Allmän behörighet och särskilda förkunskaper
Omfattning:
325 yh-poäng, 1,5 år
Studietakt:
Heltid
Antal platser:
16
Antal veckor LIA:
16
Efter utbildningen kan du arbeta som:
Tandsköterska

Innehåll

Utbildningen är på heltid under tre terminer. Du läser en rad intressanta ämnen som Oral hälsa, Munhålans och tändernas anatomi, Teamtandvård och Vårdhygien och smittskydd. Under varje termin finns en LIA-period inplanerad då du befinner dig ute på en tandvårdsklinik för att träna dina teoretiska kunskaper i praktiken.

Stor regional efterfrågan

Utbildningen sker i nära samarbete med Folktandvården och privattandvården.

"Folktandvården i Nynäshamn ingår i Stockholms läns Folktandvård. Vi räknar med att anställa cirka 100 tandsköterskor om året. Vi samarbetar med de yrkeshögskoleutbildningar som finns i regionen, bland annat utbildningen i Visby. Vi ser positivt på att utbildningen startar på Gotland och hoppas på att kunna rekrytera tandsköterskor därifrån". 
Elnaz Khodabandehlou, klinikchef

Vad innebär yrkeshögskoleutbildning?

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform. Alla yrkeshögskolans utbildningar svarar mot en konkret efterfrågan på arbetsmarknaden och drivs i nära samarbete med arbetslivet. Utbildningen är avgiftsfri och du kan söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN)

Kontaktinformation:

Telefon: 08-789 42 00Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Hälso- och sjukvård, socialt arbete

Toggle module
Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module
LIA utomlands

Film

Toggle module