Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Deltagare i sfi Malmö

Sfi-podden med livshistorier

7 elever från Sfi på Folkuniversitet i Malmö, med olika bakgrund, erfarenheter och utbildning, berättar sina historier. I slutet av varje månad kommer ett nytt avsnitt. Prenumerera på Sfi-podden på iTunes.

Om Sfi-podden

Sfi-podden är resultatet av ett utvecklingsprojekt inom SFI på Folkuniversitetet som påbörjades i juni 2013 och som nu har avslutats. Teamet som deltagit i projektet har gått utbildning för att lära sig hur man bygger upp podcasts med koncept, dramaturgi och manus men också intervjuteknik och redigeringsteknik.

 

 • Avsnitt 1: Nadia Abdurachman

  I avsnitt 1 berättar 28 åriga Nadia från Uigur i Kina sin historia. Nadia har pluggat dans i Bejing, språk och kultur i Tokyo och 2011 studerade hon svenska för invandrare på Folkuniversitetet i Malmö.

 • Avsnitt 2: Ilke Köleli

  I Avsnitt 2 berättar 31-åriga Illke Köleli från Turkiet om när hon som liten ofta fick flytta på grund av hennes pappas politiska åsikter. För familjen var det osäkert att bo på samma plats för länge. Som 25-åring drabbades Illke av en livskris som resulterade i att hon valde en ny väg i livet och idag följer Illke sina drömmar.

 • Avsnitt 4: Maryna Mykhatska

  I det fjärde avsnittet av Sfi-podden får du möta Maryna Mykhatska från Kiev i Ukraina. En 29 årig, kreativ tjej som bland annat sysslar med teater, film och festivaler. Maryna berättar om ett av sina filmprojekt, det nya livet i Sverige och om hur det är att välja ut 20 kilo av det du äger och lämna sitt hemland.

 • Avsnitt 5: Moe Asraei

  I det femte avsnittet av Sfi-podden med livshistorier berättar Moe Asraei sin historia. Moe är 29 år, han flyttade från England när han var 10 år och har sedan dessa bott i bland annat Dubai och Iran. Nu bor han i Sverige dit kärleken förde honom. Moe berättar om sina erfarenheter av att bo, resa, arbeta och studera i olika länder.

 • Avsnitt 6: Carlo Perez

  Carlo är 31 år och kommer från Chile. Han berättar om sin uppväxt, sina studier och mötet med den stora kärleken. Den 27 februari 2010 förändrade jordbävningen i Chile riktningen på hans liv och beslutet om att resa till Sverige togs.

 • Avsnitt 7: Mariana Reza

  Mariana kommer från Venzuela och är allmänläkare som snart ska disputera på Lunds universitet. Mariana har bott i Sverige i fem år. Hon berättar om sin utbildning och situationen i Venezuela som tvingade henne att lämna landet och flytta till Spanien. I Spanien träffade hon den stora kärleken, vilket slutligen tog henne till Sverige. Podcasten är inspelad i samarbete mellan Folkuniversitetet och Stadsbiblioteket.

 • Avsnitt 8: Mohammad Al Balout

  Mohammad är 26 år gammal och kommer från Syrien. Där växte han upp i en trygg tillvaro med sina föräldrar och åtta syskon ända fram tills början på revolutionen. Efter revolutionens utbrott blev han tvungen att fly landet, och genom Libanon, Egypten och Libyen tog han sig till slut till Europa och Sverige. Mohammad berättar om utmaningarna med det nya livet i Sverige. Podcasten är inspelad i samarbete mellan Folkuniversitetet och Stadsbiblioteket.

 • Avsnitt 9: Alona Fradkina

  Alona Fradkina kommer från Moskva i Ryssland. Hon anlände till Malmö med tåg för ca 20 år sedan, när hon själv var 18 år. Hon berättar om sin första tid i Sverige, om hur hon lärde sig svenska och blev förälskad i det skånska uttalet. Alona arbetar idag som Sfi-lärare.

 • Avsnitt 10: Saba Sarabi

  Saba Sarabi kommer från Iran och berättar historien om sitt liv. Hennes inspirerande berättelse handlar om en stark kvinna som har kämpat för ett bättre Iran, men också om de många svårigheter och avgörande livsval som hon har stått inför. Berättelsen landar i Sverige, där Saba har byggt ett nytt liv med hopp om framtiden.

Välkommen!

Toggle module

Welcome!   Bienvenue!   Bem-vindo!   Добро пожаловать!   Benvenuti!   ¡Bienvenido!   Willkommen!   Witaj!   Fiţi bineveniţi!   Καλώς ήρθες   أهلاً وسهلاً !    Hoşgeldiniz   خوش آمدی! / خوش آمدید!   خوش آمديد   Mabuhay!   Hoan nghênh    خوش آمديد    ยินดีต้อนรับ

Come to visit us here!

Toggle module

Folkuniversitetet, Gasverksgatan 15, Helsingborg

Work and study in Sweden

Toggle module

Resan till Sverige

Toggle module

Vad är Sfi?

Toggle module

Det är lätt att tro att Sfi endast handlar om att lära sig svenska. Så är det inte. Språket är naturligtvis en viktig del. Ett fungerande språk ger trygghet i besvärliga situationer och gör att vardagen flyter lättare, inte minst i kontakter med till exempel skola, sjukvård och myndigheter. Men en stor del av Sfi handlar också om att lära känna och förstå det svenska samhälls- och arbetslivet.

Det viktigaste målet med Sfi är att du, när du lämnar kursen, har sådana kunskaper i svenska språket att du aktivt kan delta i vardags-, samhälls- och arbetsliv.