Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Bild på huset på Gasverksgatan

Sfi och SVA-grund i Helsingborg

SFI, Swedish For Immigrants, is the national free Swedish language course for immigrants. A person who has immigrated to Sweden has by law a right to education in the Swedish language. Free of any charge!

På uppdrag av Helsingborg Stad anordnar Folkuniversitetet  undervisning i svenska för invandrare (sfi) och svenska som andra språk (SVA-grund). Du hittar oss på Gasverksgatan 15, våning 3, tio minuters gångväg från Knutpunkten.  Tel 042-38 56 09 eller 38 56 23. 

På Folkuniversitetet erbjuder vi studier på

 • studieväg 2 - för dig som har studerat i grundskola och/eller gymnasieskola. Du studerar  15 timmar i veckan (3 timmar/dag). Kurs B och C.
 • studieväg 3 - för dig som har studerat på  högskola/universitet. Du studerar 15 timmar i veckan (3 timmar/dag). Kurs C och D.

Vi erbjuder undervisning mellan kl 09.00-12.00 och kl 13.00-16.00

Vi har även kurs på kvällstid, måndag till torsdag kl 17.30-20.30

SFI intensiv

För dig som önskar samt har förutsättningar att klara av en snabbare studietakt finns möjlighet att i samråd med oss studera SFI intensiv. Kursupplägg samt innehåll är detsamma som för övrig SFI. SFI intensiv har en  högre studietakt och 25 lärarledda timmar/vecka. Vi erbjuder SFI intensiv på studieväg 2 och studieväg 3

SFI på distans

För dig som arbetar eller är föräldraledig kan du även studera på distans genom vår lärplattform "moodle".

Allmänt

 • Vi arbetar med alla språkfärdigheter – tala, läsa, höra och skriva.
 • Undervisningen sker på svenska redan från början
 • Små grupper är en viktig del av undervisningen – du får använda språket maximalt
 • Yrkesinriktad språkträning

Utöver sfi och SVA-grund

 • Introduktion i olika studietekniker
 • Samhällsorientering
 • Den svenska arbetsmarknaden
 • Coachning till språkpraktik
 • Coachning till praktik eller arbete

SVA-grund - Svenska på grundläggande nivå

Denna fördjupningskurs vänder sig till dig som vill läsa vidare eller arbeta inom vård och omsorg, ekonomi, butik och handel och service. Du kommer att lära dig den speciella terminologi som du behöver.

Personal

Behöriga lärare, Studie- och yrkesvägledare, coacher och specialpedagoger.

Så här anmäler du dig

Utbildningen vänder sig till dig som är i behov av svenska. För att kunna börja måste du först vända dig till sfi-ansvariga på Lärcentrum, Järnvägsgatan 35.

Om du vill ha mer information eller komma och besöka oss innan du gör ditt val av skola är du varmt välkommen att kontakta oss. Vill du boka en tid eller fråga något så ring oss på tel 042-38 56 09 eller 38 56 23. 

Anmäl dig så här!

Toggle module

Utbildningen vänder sig till dig som är i behov av svenska. För att kunna börja måste du först anmäla dig på sfi-mottagningen på Lärcentrum, Rönnowsgatan 10 i Helsingborg

Välkommen!

Toggle module

Welcome!   Bienvenue!   Bem-vindo!   Добро пожаловать!   Benvenuti!   ¡Bienvenido!   Willkommen!   Witaj!   Fiţi bineveniţi!   Καλώς ήρθες   أهلاً وسهلاً !    Hoşgeldiniz   خوش آمدی! / خوش آمدید!   خوش آمديد   Mabuhay!   Hoan nghênh    خوش آمديد    ยินดีต้อนรับ

Come to visit us here!

Toggle module

Folkuniversitetet, Gasverksgatan 15, Helsingborg

Work and study in Sweden

Toggle module

Resan till Sverige

Toggle module

Vad är Sfi?

Toggle module

Det är lätt att tro att Sfi endast handlar om att lära sig svenska. Så är det inte. Språket är naturligtvis en viktig del. Ett fungerande språk ger trygghet i besvärliga situationer och gör att vardagen flyter lättare, inte minst i kontakter med till exempel skola, sjukvård och myndigheter. Men en stor del av Sfi handlar också om att lära känna och förstå det svenska samhälls- och arbetslivet.

Det viktigaste målet med Sfi är att du, när du lämnar kursen, har sådana kunskaper i svenska språket att du aktivt kan delta i vardags-, samhälls- och arbetsliv.