Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Mirjam Hägg

Mirjam Hägg

Jag vill att mina studenter ska få svenska på hjärnan!

Jag är legitimerad gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk. Att jobba på sfi och lära ut hur man snabbt lär sig svenska är verkligen något jag tycker om.

Det arbete det innebär att lära sig ett nytt språk innebär varierande delar av inspiration och transpiration, som ett gammalt talesätt lyder. Min metod är att använda många metoder så att studenterna får möta språket på ett varierat sätt med hjälp av traditionella läromedel, skönlitteratur, tidningar, radio, tv, film och självklart den guldgruva av språkträning man kan få via Internet.

Vi arbetar mycket med uttal, och svenskans alla ljud behöver grundlig träning: långa, korta, hårda och mjuka ljud, för att inte tala om den tvåtoppiga tonaccenten som gör svenskan så unik. Radioprogrammet Svensktoppen erbjuder till exempel bra uttalsträning med hjälp av text och musik. Jag vill att mina studenter ska få svenska på hjärnan!
Men framför allt är studenternas eget bidrag i undervisningen genom samarbete och deltagande i gruppdiskussioner den allra viktigaste faktorn för att de snabbt ska lära sig att kommunicera på svenska.