Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Kurser grunskolan

Grundläggande kurser

Vuxenutbildning på grundläggande nivå motsvarar grundskolan till och med år 9. Den vänder sig till dig som saknar de kunskaper som uppnås i grundskolan.

Relaterad information

Du kan kombinera studier på grundläggande nivå med gymnasiala kurser sfi eller med arbete. Innehåll och arbetssätt är anpassat för vuxna och alla får en individuell studieplan.

Nedan finner du några av de kurser på grundläggande nivå som erbjuds hos oss. För uppdaterad information om exakt vilka kurser som kommer att starta under den perioden du ska läsa, vänligen besök Vuxenutbildningens hemsida.

Matematik, grundläggande nivå (ger gymnasiebehörighet)
C & D 200p
Kursen innehåller bl.a. taluppfattning och tals användning, Algebra, Geometri, Sannolikhet och statistik, Samband och förändring, Enkla matematiska modeller och hur de kan användas i olika situationer. Strategier för problemlösning med och utan digital teknik i vardagliga situationer och inom olika ämnesområden. Värdering av valda strategier och metoder.

Svenska som andraspråk, grundläggande nivå C & D (ger gymnasiebehörighet)
200 p
Undervisningen i kursen svenska som andraspråk inom kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå syftar till att eleven utvecklar kunskaper i svenska, omvärldskunskaper samt tilltro till sin förmåga att använda språket i olika situationer och för skilda syften. Eleven ska ges möjlighet att, genom språkanvändning i funktionella och meningsfulla sammanhang, utveckla en allsidig kommunikativ förmåga.

Engelska grundläggande nivå - A, B, C & D
A & B 100p, C & D 200p
Kursen ger dig muntlig och skriftlig träning, vi läser och diskuterar faktatexter och skönlitteratur och arbetar med skriv-, tal- och grammatikövningar. Muntlig och skriftlig produktion och interaktion av olika slag, även i mer formella sammanhang, där eleverna instruerar, berättar, sammanfattar, förklarar, kommenterar, värderar, motiverar sina åsikter, diskuterar och argumenterar.

Kurser

Toggle module

Här hittar du den fullständiga kurskatalogen

Toggle module

Polstjärnegatan

Toggle module

Polstjärnegatan 4D