Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Språkutbildning utomlands för skolelever

Språkutbildning utomlands för skolelever

Sedan många år tillbaka arrangerar Internationella Skolorna språkstudier i Spanien, Frankrike, Tyskland och England i samarbete med svenska gymnasieskolor. Utlandsvistelsen kombinerar intensiva språkstudier med studiebesök, aktiviteter och liknande.

Utformningen av programmet sker i samspråk med skolorna i Sverige och vi vet att arrangemangen är mycket uppskattade av både skola och elever. Utlandsskolorna erbjuder kvalitativ språkutbildning och boende för studenterna:

  • 1-3 veckors vistelse med enbart språkkurs eller språkkurs och språkpraktik alternativt språkträning med speciell inriktning och studiebesök
  • Boende i värdfamilj med halv- eller helpension där eleverna får ta del av vardagen i landet och även får ytterligare möjlighet att öva sig i språket.
  • Fokus på muntlig kommunikation, men alla moment ingår
  • Trygghet och säkerhet genom Internationella Skolorna
  • En språkresa ger eleverna ett "språkbad" och är ett effektivt sätt att snabbt fördjupa sig i språket
  • Utöver en rejäl skjuts i språkutvecklingen får eleverna ökad självkänsla och växer med erfarenheten
  • Eleverna får uppleva ett nytt land och en ny kultur inifrån
  • Bra merit inför det kommande yrkeslivet

Våra skolor i utlandet

Internationella Skolorna har ett stort nätverk, goda företagskontakter och har egna skolor i Aix-en-Provence, Düsseldorf, Barcelona och Brighton. Skolorna i utlandet har lång erfarenhet av att ta emot gymnasieelever och erbjuder även eftergymnasiala kurser i samarbete med svenska universitet/högskolor och folkhögskolor. Vi erbjuder även fortbildning för lärare i spanska, franska, tyska och engelska.

Intresserad av att veta mer?

Vill ni ge er skola en internationell profil och erbjuda era elever möjlighet att läsa en del av sin språkutbildning utomlands? Om ni tycker att detta låter intressant diskuterar vi gärna, och helt förutsättningslöst, möjligheten till skräddarsydda arrangemang för era elever.

Kontakta oss för mer information på info@is.se eller 08-789 42 10.

Aktuellt på Internationella Skolorna

Toggle module
Toggle module
Facebook

Följ oss på Facebook

Internationella Skolorna

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm
08-789 42 10
info@is.se