Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Anna Hultberg

Vinklat mot verkligheten

Anna Hultberg utbildar sig till projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen på Tibro Hantverksakademi. Bäst är lärarna och kontakten med företag i branschen.

Efter att ha varit föräldraledig bestämde sig undersköterskan Anna Hultberg från Jönköping för göra något annat. Intresset för inredning hade alltid funnits, och nu växte drömmen om att jobba med det på heltid. 

– Jag ville inte plugga tre år på högskolan utan sökte efter en utbildning där jag fick använda både huvudet och händerna. En kompis tipsade om Tibro Hantverksakademis YH-utbildning till Projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen och jag insåg direkt att det var precis vad jag vill göra, berättar hon.

Som projektkoordinator ska man ha den yrkeskompetens som krävs för att leda arbetet i ett inrednings- eller designuppdrag – från förfrågan till leverans. Utbildningen är därför bred.

Anna Hultberg och de andra studerande lär sig lite om mycket för att få de kunskaper på en ”street-smart” nivå som krävs för att ha koll på olika hantverksformer och hur de samspelar. Kurser i projektledning och marknadsföring är den röda tråden som håller ihop det hela.

Efter snart ett år tycker Anna Hultberg att utbildningen lever upp till förväntningarna.

– Mycket hänger på lärarna som är väldigt bra. Och på att vi har en nära kontakt med olika företag och gör många studiebesök. Utbildningen är vinklad mot verkligheten i branschen och det är jättebra. Att halva utbildningen består av självstudier passar mig också eftersom jag pendlar från Jönköping, säger hon.

Under våren ska Anna Hultberg göra sin första LIA-period hos Karl Andersson & Söner, ett Jönköpingsföretag som tillverkar välgjorda och hållbara möbler i egen fabrik sedan 1898. 

– Jag hoppas få en inblick i hur processen att producera möbler fungerar och en förståelse för tidsåtgång, kostnader och kalkylering. Jag ser också fram emot att träffa designers och lära mig mer om hur man tar ett projekt från idé till färdig produkt, säger Anna Hultberg.

 

  • Tibro Hantverksakademi har utbildningar som bygger på den tradition och kunskap som gjort Tibro till ett av Sveriges möbelcentrum.

    Tibro Hantverksakademi

    Tibro Hantverksakademi har utbildningar som bygger på den tradition och kunskap som gjort Tibro till ett av Sveriges möbelcentrum.